Hoera – deze 6 planten kun je onmogelijk dood laten gaan

Cactussen met schimmel, verpieterde blaadjes en slaphangende takken. Been there, done that. Hoeveel liefkozende woordjes ik ook naar mijn planten toefluister, hoe vaak ik hun blaadjes ook streel; meestal overleven ze een standplaats in mijn huis niet. Daarom: een lijstje met makkelijke kamerplanten. Voor jou én voor mij.

Makkelijke kamerplanten voor elke plantkiller onder ons

En toch zijn er – naar het schijnt – een aantal exemplaren die niet kapot te krijgen zijn. Dus zijn jouw vingers ook alles behalve groen? Dan is een van deze makkelijk te onderhouden planten wellicht iets voor jou!

Planten met weinig onderhoud

1. Aloë vera

De aloë vera-plant verzorgt zichzelf eigenlijk al heel goed – dus minder werk voor jou! En dat zien wij plantenkillers graag. Daarnaast ziet dit plantje er niet alleen fraai uit, maar heeft het ook genezende krachten.

2. Chinees lantaarnplantje

Het Chinees lantaarnplantje – of heel romantisch: string of hearts – is minder fragiel dan je zou denken. Dit elegante plantje staat namelijk ook in mijn huis – en ja, hij leeft nog! En dat wil wel wat zeggen.

3. Rubberplant

Liever een wat groter exemplaar? Dan is de rubberplant een goed alternatief voor degene wiens handen bladeren laten verwelken (een gave an sich). Deze luchtzuiverende, robuuste plant overleeft het in de schaduw, heeft weinig water nodig en is goed resistent tegen insecten.

4. Pannenkoekenplant

Een van onze favoriete makkelijke kamerplanten: de pannenkoekenplant. Ook hier heb je amper omkijken naar. En extra leuk: als er pups groeien naast de moederplant, kan je deze stekken. Kamerplanten stekken voor beginners: zo stek je de Pannenkoekplant.

5. Epipremnum aureum

Waar het Chinees lantaarnplantje wat iel oogt, is de Epipremnum aureum, ofwel goudrank, een wat voller exemplaar. Mooi om op een schouw of boekenkast te plaatsen, zodat de weelderige bladeren goed tot hun recht komen. Deze klimplant groeit snel en heeft weinig verzorging nodig. Wedden dat ‘ie het ook bij jou overleeft?

6. Kentia palm

Van de circa tweeduizend palmsoorten, is de kentia één van de sterkste palmen voor in de woonkamer. Een doorbijtertje dus! In dit artikel laten we je de mooiste interieurs met deze palm zien.

Meer lezen over makkelijke kamerplanten? We’ve got you covered

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoera – deze 6 planten kun je onmogelijk dood laten gaan
Sluiten