Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 24 aug 2020

Vier easy kamerplanten die je beter in huis kunt halen dan een cactus

De cactus in het interieur heeft echt een comeback gemaakt. De plant is niet meer weg te denken. Elke winkel en elke woonkamer heeft wel één of meerdere cactussen staan. Natuurlijk zijn wij fan van iedere kamerplant, maar op de cactus-trend zijn we wel een beetje uitgekeken. Er zijn genoeg alternatieven op de cactus als het gaat om makkelijke kamerplanten.

Deze kamerplanten hebben weinig verzorging nodig en groeien niet als kool, dus je hoeft ze ook niet zo snel te verpotten.

> Lees ook: Roomeds planten guide: wanneer moet ik mijn kamerplant verpotten?

Ga voor deze makkelijke kamerplanten in plaats van de cactus

1. Graslelie

De graslelie zuivert de lucht! Het liefst krijgt de graslelie twee keer per week een slokje water, maar als je het een keer vergeet, is er niks aan de hand. Je kunt deze plant zowel in de zon als in de schaduw zetten. Het maakt ‘m niks uit. Easy!

2. Sansevieria

De Sansevieria krijg je niet zomaar dood. De plant kan namelijk prima tegen droogte. Je kunt ‘m prima naast de verwarming zetten. Je moet er zelfs voor zorgen dat de aarde uitdroogt, voordat je ‘m weer water geeft. Hier geldt: liever te weinig water dan teveel.

Ook volgens deze dame op TikTok is de Sansevieria dé plant om mee te beginnen.

3. Aloë Vera

De Aloë Vera plant verzorgt zichzelf eigenlijk al heel goed. Daarnaast heeft deze plant genezende krachten, vanwege de aminozuren, enzymen, vitaminen en minerale zouten. Zo kun je bijvoorbeeld brandwonden verkoelen met het sap van de plant en helpt het ook bij een geïrriteerde huid.

Deze plant staat wél het liefst in de zon. Verder kun je de Aloë Vera plant het beste een bodem van graniet split, grof zand of perliet geven. Zet de pot op een schotel en geef de plant van onderaf water.

4. Pannenkoekplant

Toch wel één van onze favoriete alternatieven voor de cactus is de pannenkoekplant. De naam is uiteraard een verwijzing naar de ronde bladeren van het plantje.

Je hoeft ‘m maar één keer per week wat water te geven. De grond mag niet uitdrogen, maar hij wil ook geen natte voeten. Verder staat de pannenkoekplant graag in het licht, maar niet direct in de zon.

Meer lezen over makkelijke kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier easy kamerplanten die je beter in huis kunt halen dan een cactus
Sluiten