5 te gekke voorbeelden van hoe je een luchtplantje in je interieur kunt stylen

We hebben het vaker over de mooiste bloemen en planten, maar dat betekent niet dat we de ‘grijze vingers’ onder ons vergeten. Sterker nog, dit Tillandsia luchtplantje is speciaal voor jullie. Diegenen die planten al doen verwelken bij het aankijken ervan.

Planten uit de Tillandsia-familie zijn namelijk de allerleukste en makkelijkste plantjes voor in huis. Makkelijk omdat je ze letterlijk in de lucht kunt hangen. Deze luchtplanten halen al het water en de voedingsstoffen die ze nodig hebben uit, je raadt het al, de lucht.

Ze hebben wel een beetje een vochtige omgeving nodig, dus af en toe met de plantenspuit eroverheen kan geen kwaad.

5 x zó style je een Tillandsia luchtplantje

1. Terrarium

Omdat de plantjes geen potgrond nodig hebben, zijn ze perfect voor in een terrarium. Je kunt ze ophangen in kleine bollen of neerzetten in een mooi geometrisch kasje. Het terrarium kun je opvullen met wat zand of steentjes, zodat het plantje niet zo eenzaam achter glas ligt.

2. Dieren

In gekke vaasjes komen de plantjes ook goed tot hun recht. Beter gezegd, de vaasjes komen nog beter tot hun recht met een luchtplantje erin.

3. Minimalistische koperen houder

Een steen, wat koper en een lunchplantje. Meer heb je niet nodig voor deze te leuke DIY. Het is een van onze favoriete manieren om een luchtplantje neer te zetten, omdat het zo lekker minimalistisch is.

4. Schelpen of zee-egels

Hou het helemaal natuurlijk en zoek mooie schelpen om je luchtplantjes in te stoppen. En wat misschien nog wel leuker is, zijn zee-egels. Met de plant omhoog zijn het net kleine ananassen en in de lucht met de plant omlaag is het alsof er kwalletjes in je kamer hangen.

5. Een luchtplantje in een oude lamp

Een oude lamp kan ook als terrarium dienen. Zorg er wel voor dat er vocht in zit als hij dicht is, of laat een stukje open.

Andere makkelijke kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 te gekke voorbeelden van hoe je een luchtplantje in je interieur kunt stylen
Sluiten