De makkelijkste en veelzijdigste kamerplant ooit: de graslelie (of zebragras)

Geen groene vingers? Lees dan vooral even verder. De graslelie is namelijk een onwijs makkelijke, veelzijdige kamerplant. Waarschijnlijk is ‘ie daarom een van de bekendste kamerplanten ter wereld. Grote kans dat er in jouw huis of kantoor ook eentje te vinden is. Maar hoe verzorg je de graslelie?

Op de Roomed-redactie hebben we meerdere graslelies staan. Ze zijn zo vrolijk en makkelijk te verzorgen, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. De bijnaam van de graslelie is zebragras, en dat snappen we wel. Met zijn groene en witte strepen is de graslelie altijd een feestje om naar te kijken.

View this post on Instagram

Meet my newest adopted plant! Me and my mom run a tea garden together and we only use vintage china to serve our tea and cake. Today one of our guests phoned me because she wanted us to have a bunch of old English tea cups she inherited (this happens every so often, our guests are the best! 💚). She also wanted to get rid of some plants. Luckily I saved this big Spider Plant before it had to make its way to the skip! 🌿 #proudplantmom #chlorophytum #chlorophytumcomosum #spiderplant #plantlove #adoptedplants #plantportrait #foliagefriday #houseplantclub #indoorplant #houseplant #retro #retrofurniture #midcenturyhome #midmod #stylingwithplants #crazyplantlady #plantlady #plantaddict #graslelie #plantparent #plantparenthood

A post shared by ♡ Mandy Bollegraf ♡ (@mandybollegraf) on

View this post on Instagram

Growing baby's from my giant mother plant. . . #plantlife #plantsoninstagram #plants #spiderplant #graslelie #crazyplantlady #babyplant #studiophotography #studiophoto #nikon #nikonphotography #nikond3100

A post shared by crazyplantlady (@we.are.plants) on

De graslelie verzorgen

Als je wilt dat jouw graslelie zo lang mogelijk meegaat, is het aan te raden om ‘m niet in direct zonlicht te zetten. Vaak worden de uiteindes van de bladeren bruin, waardoor de plant er niet meer zo leuk uit ziet.

De beste plek is dan ook een plekje met indirect licht. Heeft de plant het écht naar zijn zin? Dan zit de kans erin dat jouw graslelie kleine witte bloemetjes krijgt. Deze uitlopers groeien in het midden van de plant.

 

View this post on Instagram

💚🌿

A post shared by Hanneke 🌱 (@huisje.plantje.beestje) on

De graslelie water geven

De graslelie houdt niet van natte voeten, en vindt het prima om tussen het water geven door volledig op te drogen. Geef de graslelie daarom in de zomer 1 x per week water. In de winter kan je dit reduceren naar 1 x per twee weken. Af en toe nevelen met de plantenspuit is een aanrader (maar geen must, want de plant kan goed tegen een lage luchtvochtigheid).

Meer lezen over jouw favoriete kamerplanten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De makkelijkste en veelzijdigste kamerplant ooit: de graslelie (of zebragras)
Sluiten