Iris Wijnands
Iris Wijnands Diy 11 sep 2019

Makkelijke DIY projecten: 6 items die zelfs jij kunt maken

Dit keer geen DIY waar je uren mee bezig bent, een lijmpistool voor moet opwarmen en je voor het project af is, alles al gefrustreerd in de vuilnisbak hebt gesmeten. Deze makkelijke DIY projecten kun je snel maken, zonder gedoe. Zelfs als je stiekem twee linkerhanden hebt.

Makkelijke DIY 1: Tatoeëer je vaas

Wil je een simpele vaas opleuken maar ben je niet zo handig met een kwast? Zet er een tattoo op! We horen je al denken, ‘ze zijn nu toch echt gek geworden op die redactie van Roomed’. Dat valt wel mee hoor!

Voor deze DIY van The Crafted Life bewerk je je vaas niet met een naald en inkt, maar met zo’n ouderwetse plaktattoo, die je vroeger bij kauwgom kreeg. Er zijn tegenwoordig op internet heel veel leuke plaktattoos te kopen, bijvoorbeeld dit fleurige exemplaar op Etsy.

Je plakt de tattoo op de vaas zoals je dat bij je huid zou doen: haal het plastic laagje eraf, plaats de tattoo op de vaas en wrijf met een beetje druk een nat sponsje over de achterkant. Daarna het papiertje eraf halen en even laten drogen. Tadaa!

Makkelijke DIY 2: Zwevende boeken

Hoe doen mensen dat toch, die zwevende boeken aan de muur? Verrassing: er hangt gewoon een boekensteun onder.

Hang de boekensteun eerst op. Daarna plak je de achterkant van een boek dat je niet meer wil lezen vast aan de onderkant van de steun en leg de rest van het boek er bovenop. Voilà, nu hoef je alleen nog maar je boeken mooi uit te stallen op je nieuwe boekenplank.

Benieuwd hoe je op een mooie manier ook je boekenkast kan restylen? Wij hebben raad. Voor deze DIY moet je wel een onzichtbare boekensteun bestellen, bijvoorbeeld deze van bol.com

Makkelijke DIY plankdragers
Bron: Micheile Henderson via Unsplash

Makkelijke DIY 3: Handige hangers of plankdragers

Met een strook leer, geknoopt touw of stevige stof kun je toffe dingen doen. Vouw de strook dubbel en hang ‘m aan de muur om snel een kapstok te maken. Hang een klerenhanger eraan, of hang je sjaal of jasje gewoon zo door de hanger op.

Wie een extra uitdaging zoekt, kan ervoor kiezen om twee van de stroken op dezelfde hoogte te hangen en er een plank tussen te steken. Ziet er leuk uit én duurt niet lang.

Makkelijke DIY 4: Schilder de binnenkant van de voordeur

Met een likje verf maak je de binnenkant van je voordeur weer zo goed als nieuw. Wees avontuurlijk en kies een felle of juist een donkere kleur voor een knallend effect. Zo ziet je gang er helemaal anders uit.

Klaar met dit klusje? Dankzij deze tips kun je je gang beter organiseren.

Makkelijke DIY 5: Persoonlijke kunst

Dit leuke idee van Apartment Therapy is makkelijk te maken. Door dingen in te lijsten die niet iedereen aan de muur heeft hangen, maak je je huis persoonlijk.

Neem bijvoorbeeld een met je partner gemaakte kruiswoordpuzzel uit de krant, een lief kaartje dat je kreeg of het bierviltje dat je met vrienden hebt onder geklad in de kroeg. Eerst was het maar een stukje papier, nu is het persoonlijke kunst aan de muur.

Plant hanger makkelijke DIY
Bron: Diana Schröder-Bode via Unsplash

Makkelijke DIY 6: Decoratieve hanger met bloemen of eucalyptus

Met een hanger als deze die je onder andere bij Dille en Kamille kunt kopen, maak je snel en makkelijk een toffe DIY voor aan je muur. Het is niet moeilijk: kies mooie bloemen of gewoon een paar takjes eucalyptus uit en bind deze aan de ring met een ijzerdraadje. Nu hoef je ‘m alleen nog maar op te hangen.

De smaak te pakken? Hier vind je meer DIY’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Makkelijke DIY projecten: 6 items die zelfs jij kunt maken
Sluiten