Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 28 mrt 2022

Roomed’s kleurenguide: 6 manieren om kleur aan je interieur toe te voegen

In mijn zoektocht naar een huis op Funda is me één ding opgevallen: veel huizen zijn nog steeds zwart/wit ingericht en daar mag best iets aan veranderen. Van kleur worden we vrolijk, en nu we zo veel thuis zitten is het tijd voor meer kleur in huis aan de hand van deze 6 makkelijke tips.

Hieronder vind je zes verschillende manieren om kleur in huis toe te voegen, ook als je het eigenlijk nog eng vindt om met veel kleur aan de slag te gaan.

6 verschillende manieren voor meer kleur in huis

1. Verf is je beste vriend

Als we de laatste jaren één ding geleerd hebben, dan is het wel dat het niet mis kan gaan met het toevoegen van een kleur verf in huis. Het fijne van verf is namelijk dat je het zó weer een nieuw kleurtje geeft. Probeer het gewoon eens, als jij al jaren een donkerblauwe muur wilt, ga ervoor.

Bevalt het tóch niet? Dan kan je altijd nog terug naar grijs, warm terracotta proberen of een behangetje over de muur heen plakken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Ga los met accessoires

Zie je het verven toch niet zo zitten, of woon je in een huurhuis waar je de muren niet mág verven? Dan zijn er nog genoeg andere manieren voor meer kleur in huis. Denk aan een gekleurd kleed op de vloer, een opvallende kleur bank met bijpassende kussens, een groot schilderij dat je op de grond zet voor een nonchalante uitstraling…

Make it fancy: 6 accessoires die niet in jouw woonkamer mogen ontbreken

3. Meer kleur in huis met een bos bloemen

Vind je het nog een beetje eng om meteen all the way te gaan op het gebied van kleur? Dan kunnen we je als tip meegeven om een grote bos bloemen op de keukentafel neer te zetten. Niet in één kleur, maar zo’n kleurrijk veldboeket met allerlei verschillende kleuren bloemen.

Als je hier vrolijk van wordt, probeer precies die kleuren dan eens aan jouw interieur toe te voegen in de vorm van een muur, accessoires of een schilderij.

4. Prints en patronen op de muur

Een van onze populairste Pins op Pinterest is met een gekleurd behangetje. Kleurrijk? Absoluut. Bovenstaande print is meer dan kleurrijk, maar het staat wel stijlvol en brengt een hoop speelsheid in huis.

Wees niet bang om voor een gek patroon te kiezen, het kan jouw huis juist veel persoonlijkheid brengen. Er zijn al genoeg 13-in-een-dozijn-huizen te vinden, jouw huis mag best opvallen. De onderstaande binnenkijker is daar een enorm goed voorbeeld van.

Een kijkje in het eclectische “kringloop chique” huis van Maartje Adriana

5. Maak slim gebruik van spiegels

Misschien wel de makkelijkste tip in dit rijtje: hang een spiegel op voor een gekleurde muur. In het spiegelbeeld komt die kleur namelijk weer terug, waardoor je meer kleur in huis krijgt zonder ook maar naar een verfblik te kijken. Simpel, maar zeker wel effectief.

6. Breek de regels

Er zijn talloze “regels” te vinden als het op het inrichten van je interieur aankomt. Deze kan je ook op Roomed vinden, denk bijvoorbeeld aan de 60-30-10 regel of de regel van 3. Of check dit artikel met 6 verschillende “regels” om de kleuren voor je interieur te kiezen.

Ons advies? Soms kan het ook goed werken om die regels lekker níét op te volgen, maar om te vertrouwen op je gut feeling. Voelt het niet goed? Verander het dan totdat je wel tevreden bent. Jouw interieur is een blanco canvas waar je aan kunt blijven sleutelen tot je je er helemaal thuis voelt.

Even geen regels: je huis inrichten met alleen maar complementaire kleuren

meer kleur in huis
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed’s kleurenguide: 6 manieren om kleur aan je interieur toe te voegen
Sluiten