Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 23 feb 2021

Zo maak jij je magnetron snel én makkelijk helemaal schoon

De magnetron is toch wel onze grootste vriend. Hij helpt je bij het opwarmen van pizza’s in de avond maar ook bij het ontdooien van je brood in de ochtend. Een praktisch ding dus, maar wat je soms wel goed moet doen is de magnetron schoonmaken.

Toch is dit iets wat we snel vergeten, terwijl hier zich een grote opstapeling van oud eten kan verzamelen en daardoor snel vieze geurtjes verspreidt en je magnetron minder goed laten werken. Met déze tips maak jij je magnetron in no time weer sprankelend schoon.

De magnetron schoonmaken

Heb je een routine in het schoonmaken van je keuken? Waarschijnlijk zit je magnetron schoonmaken hier niet tussen. Neem hem de volgende keren mee in je schoonmaakbeurt en je zal zien dat hij elke keer wat minder vies is.

Gebruik een zachte doek, spons of papieren handdoek om de binnenkant schoon te vegen. Vergeet de kleine plekjes niet en voorkom dat de kleine spatters geen kans krijgen om zich uit te harden.

Hardnekkige vlekken in je magnetron

Mocht je al te laat zijn en zitten de vlekken al even vastgekoekt in je oven dan kan je overgaan naar het hardere werk. Je kan deze vlekken er namelijk uithalen met stoom.

Verwarm in een magnetronbestendige schaal 1 kop water voor ongeveer een tot vier minuten op de hoogste stand. Laat dit weer vijf minuten staan en verwijder voorzichtig het water (pas op dit is heet). Nu kan je alle vlekken verwijderen met een zachte doek.

Stinkt je magnetron ook? Voeg dan een halve verse citroen toe aan het water. Hierdoor worden alle geurtjes verwijdert en magnetron gedesinfecteerd.

Vergeet de rest niet

De draaitafel van je magnetron kan ook erg vies zijn. Vaak zijn deze vaatwasmachinebestendig maar als je hier niet zeker van bent kan je hem zelf met afwasmiddel en water schoonmaken.

Neem verder de deur af met een doek en neem meteen de hele buitenkant van je over ook mee. Als de deur heel vettig is kan je een beetje water met witte azijn combineren als oplossing van het vet óf glasreiniger.

Het beste is om je magnetron een keer per week te reinigen met stoom, mocht je dit iets te vaak vinden is één keer per twee weken ook goed.

4 tips om jouw oven brandschoon te krijgen (het werkt echt!)


Magnetron schoonmaken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Houzz

Reageer op artikel:
Zo maak jij je magnetron snel én makkelijk helemaal schoon
Sluiten