Er is nu een nieuwe Hortensia-soort voor in de tuin en hij is prachtig

Hortensiakwekers introduceren de spectaculaire Magical Jewel. Een compacte, sterke Hortensia-plant voor voor iedereen die geen groene vingers heeft. Zet hem buiten neer op je balkon, terras of voortuin zodat je er de hele dag naar kan kijken.

Hortensia Magical Jewel

Magical Jewel is de nieuwste bloem binnen de Magical Hortensia-collectie. Deze roze of blauwe Hortensia verandert tijdens zijn bloeiperiode van zes maanden, drie keer van kleur.

Ze beginnen met een groene kleur en krijgen steeds meer een roze of blauwe kleur in de zomer, een echt kleurenspektakel dus.

Het is een super sterke, compacte bloem die rijk bloeit en is niet snel kapot te krijgen. Handig dus voor de Roomed-lezers met zwarte vingers ;). Hij is ideaal voor op je balkon of terras omdat hij tot wel 50 centimeter hoog kan worden.

Plant van de maand: dit wil je weten over de kleurrijke kamerhortensia


Als je de Magical Jewel in je tuin neer wilt zetten kan dat ook, geef ze dan een zonnige, maar ook schaduwrijke plek. Houd rekening met hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering.

Hortensia Magical Jewel
Bron: Magical Hydrangea

Verzorging van de Hortensia

Hortensia’s houden van vocht dus een paar flinke regenbuien overleven ze makkelijk. Vergeet ze alleen in drogere periodes niet regelmatig water te geven. Doe dit het liefst direct op de grond en laat het water niet over de bloem vallen.

Zelfs in de wintermaanden zijn het de uitgebloeide bloemen nog erg decoratief. Handig dus voor als je liever niet te vaak naar de bloemen in je tuin omkijkt.

Floriografie: deze betekenis schuilt er achter jouw bosje bloemen


Bij het begin van een nieuw seizoen kan je de oude bloemen wegknippen, net onder de bloemscherm. Zo kunnen er weer nieuwe groeien. Verder hoef je aan de Magical Jewel niks te snoeien, makkelijker kan niet!

De Magical Jewel Hortensia is vanaf april 2021 te koop vanaf €24,99 op www.magicalhydrangea.com of bij een tuincentrum bij jou in de buurt.

Mocht je nu liever binnen genieten van een Magical Hortensia, geen zorgen, er zijn ook Magical kamerhortensia’s die ook erg veranderen van kleur. Deze kosten €16,99

Kamerplanten vraag: waarom zijn variegated planten zo duur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Magicalhydrangea

Reageer op artikel:
Er is nu een nieuwe Hortensia-soort voor in de tuin en hij is prachtig
Sluiten