Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Spots 9 mei 2016

Mad House: een overzichtsexpositie van Studio Job in New York

De ontwerpen van Job Smeets en Nynke Tynagel, dé designers van Studio Job, hebben de hele wereld gezien. Maar het is er helaas nog nooit van gekomen om een grote solo expositie te openen. Tot op heden dan, want tot en met augustus 2016 is hun eerste grote overzichtsexpositie te zien in het Museum of Arts and Design in New York. Voor deze overzichtsexpositie verzamelde Studio Job hun meest bijzondere ontwerpen. Hiermee vullen ze maar liefst twee verdiepingen van het museum.

Studio Job staat bekend om rebelse en kleurige ontwerpen. De afgelopen zestien jaar ontwierp het designersduo bijzondere objecten, waarvan een selectie nu te zien is in New York. Van het kleurige behang tot de unieke Land Rover die ze ontwierpen voor het 65-jarig bestaan van de autofabrikant.

Één van de meest bekende ontwerpen van de designstudio is toch wel het behang. Een andere variant van het grafische patroon zagen wij in het nieuwe Generator Hostel in Amsterdam.

In Mad House zijn verschillende ontwerpen te zien. De twee meest opvallende objecten zijn toch wel de Land Rover en de ‘Burj Khalifa’, een object van wel 3,5 meter lang. De zilveren wolkenkrabber uit Dubai wordt beklommen door een immense King Kong en is bezet met 120.000 Swarovski stenen. Een op en top Studio Job ontwerp: extravagant, conceptueel en een politieke boodschap.

Ben je benieuwd naar meer bijzondere ontwerpen van Studio Job? In Buenos Aires kon je rolschaatsen in een speciaal ontworpen ruimte en in het beroemde restaurant The Jane in Antwerpen was het ontwerpersduo verantwoordelijk voor de prachtige glas-in-lood ramen.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Mad House: een overzichtsexpositie van Studio Job in New York
Sluiten