Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 15 dec 2020

Dit heb ik geleerd na 9 maanden thuiswerken (doe er je voordeel mee)

Eerlijk is eerlijk: aan het begin van het coronavirus waren we allemaal in de veronderstelling dat het thuiswerken slechts enkele weken zou duren. Helaas zijn we nu negen maanden verder en nog altijd zit ik voornamelijk thuis voor werk. Hier zitten zeker vele voordelen aan, maar ook een aantal dingen die minder fijn zijn. Een ding is zeker: ik heb veel geleerd na maanden thuiswerken.

Het is niet alsof we opgesloten zitten in ons huis. We kunnen immers nog een rondje lopen buiten, en daar moeten we dankbaar voor zijn. Maar eerlijk is eerlijk, als je veel thuis aan het werk bent, zie je toch nog veelal dezelfde omgeving. Het is dan belangrijk om thuiswerken zo comfortabel en fijn mogelijk voor jezelf te maken.

> Lees ook: 5 tips voor thuiswerkers die in een sleur zitten: zó verhoog je je productiviteit

Dit heb ik geleerd na 9 maanden thuiswerken

1. Routines zijn belangrijk

We snappen dat de neiging groot is om in je pyjama van start te gaan en je alleen op te doffen voor videocalls. Toch is het tijdens thuiswerken juist belangrijk om routines aan te houden.

Sta om een vaste tijd op, ga douchen, trek iets mooi en comfortabels aan en maak een ontbijt je. Zo voorkom je dat je in een sleur van slobber kleding en slechte gewoontes valt.

2. Het belang van een aparte werkplek in huis

Werken aan de eettafel is prima, vooral als je nergens anders plek hebt om te werken. Toch is het fijn om thuis een plek voor jezelf te creëren waar je lekker kunt werken en waar je na het werk afstand van kan doen. Op die manier houd je privé en werk toch nog een beetje gescheiden.

Zorg daarnaast voor een comfortabele bureaustoel om op te zitten en andere ergonomische spullen om het thuiswerken beter te maken.

3. Maak van je huis je favoriete plek

Door het thuiswerken ben je nu eenmaal veel thuis. Af en toe ga je eens naar buiten voor een ommetje of een boodschapje, maar dat is het wel. Zorg er dus voor dat je je lekker voelt in je eigen huis.

Maak geregeld dingen schoon, zorg dat het lekker ruikt, dat de temperatuur naar wens is en dat je huis echt jouw favoriete plekje wordt. Dit is helemaal belangrijk als jij iemand bent die voornamelijk graag op stap is, maar nu vaak gedwongen thuis zit.

Het onverwachte negatieve gevolg van al dat thuiswerken (en hoe je het oplost)

Meer tips om thuiswerken te overleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit heb ik geleerd na 9 maanden thuiswerken (doe er je voordeel mee)
Sluiten