4 manieren om jouw interieur met Kerst een luxe uitstraling te geven

Met Kerst doen we op de Roomed redactie altijd nét een stapje extra. Nét iets luxer, om maar een voorbeeld te noemen. Als je dit jaar met Kerst mensen over de vloer krijgt, is het een leuk idee om ook jouw interieur wat luxer aan te kleden dan normaal. Maar hoe doe je dat zónder kapitalen met geld uit te geven?

Wij delen 4 tips die wij elk jaar zelf thuis toepassen om het kerstdiner naar een hoger niveau te tillen. Wedden dat jouw huis met de kerstdagen ook ineens een stuk luxer oogt?

4 manieren voor meer luxe in huis met Kerst

1. Kaarsen

Tijdens de kerstdagen mogen een paar mooie, luxe kaarsen niet ontbreken. Kaarsen zorgen er niet alleen voor dat jouw interieur er gezellig en warm uitziet, maar kaarsen brengen ook een luxe uitstraling met zich mee. Laat de waxinelichtjes achterwege (tenzij je héle mooie waxinelichtjeshouders hebt liggen), en ga voor grote geurkaarsen in mooie glazen.

kersttafel stylen
Beeld: Kiki Berm

2. Dek de tafel in stijl

Is het kerstdiner dit jaar bij jou thuis? Zorg er dan voor dat je een prachtige tafelstyling hebt. We helpen je natuurlijk maar al te graag een handje op weg met onze guide. Met deze budget tips van een interieurexpert heb jij met de feestdagen de allermooiste kersttafel.

Houd met het stylen van de kersttafel ook zeker rekening met de kleuren. Rood en groen zijn natuurlijk klassieke kerstkleuren, maar deze kunnen ook wat passé overkomen. Ga voor (mat)zwart en goed, zoals in het voorbeeld hierboven, en je weet zeker dat jouw kersttafel één en al luxe uitstraalt.

3. Dim de lichten

Een makkelijke manier om je huis een luxe uitstraling te geven is door felle lampen te vervangen met lampen die je kunt dimmen. Dat maakt je interieur nog romantischer ook – een echte win-win situatie als je het ons vraagt.

> Lees ook: Kerstverlichting, hoe pak je dat zo duurzaam mogelijk aan?

4. Voeg wat vintage toe aan je interieur

Cancel al je plannen voor volgend weekend, en ga eens langs bij een kringloopwinkel. Wie weet vind je voor weinig geld een paar luxe accessoires waarmee jouw interieur een hele andere uitstraling krijgt. Om maar een voorbeeld te noemen: ik scoorde er ooit een paar prachtige vintage whiskeyglazen en fles. Het kostte bijna niets, maar geeft je interieur wel een mooie uitrstraling.

Hetzelfde geldt voor oude spiegels, ouderwetse platenspelers of een oude typmachine. Het is bij sommige kringloopwinkels misschien even zoeken naar deze schatten, maar wie weet scoor jij dé nieuwe eyecatcher van jouw interieur. Nog tips nodig? 6 kringloop tips om áltijd met de mooiste vondsten naar huis te gaan.

Meer tips voor Kerst?

Reageer op artikel:
4 manieren om jouw interieur met Kerst een luxe uitstraling te geven
Sluiten