Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 25 okt 2018

Het ultieme luxegevoel: een donkergroene muur in de slaapkamer

In een lichte slaapkamer slaap je het beste, heeft iemand je ongetwijfeld weleens verteld. Wit zou rustgevend zijn, en o ja, is ook nog eens heel geschikt voor je woke up like this-Instagramfoto’s. Dat laatste mag dan waar zijn, maar het eerste is het zeker niet: een witte omgeving zorgt júist voor onrust in ons hoofd. Dan is deze donkergroene muur in de slaapkamer toch een stuk  beter!

Eerder schreven we al dat groen in de slaapkamer rustgevend is, waarschijnlijk door de natuurlijke vibe. Deze kleur muur in je slaapkamer zou voor een gemiddelde nachtrust van 7 uur en 36 minuten zorgen.

Foto van een appartement met donkergroene muur in de slaapkamer 2
Foto van een appartement met donkergroene muur in de slaapkamer 3
Foto van een appartement met donkergroene muur in de slaapkamer 1

Een donkergroene muur in de slaapkamer

En zeg nou zelf, is ‘ie niet pretty? De donkergroene muur wordt nog eens versterkt door de groene kussens en het velvet hoofdbord. En al dat donkergroen gecombineerd vráágt gewoon om gouden details – iets wat de bewoners van dit huis maar al te goed in de gaten hadden.

De geometrische lamp en de chique zwart met gouden nachtlampjes versterken het luxegevoel dan ook enorm. Dit zou zomaar een prachtige hotelkamer kunnen zijn, ware het niet dat de boeken op het nachtkastje en de plant net een beetje extra persoonlijkheid toevoegen die je niet zou vinden in een hotel. Maar een hotelkamer in je eigen huis is eigenlijk alleen maar beter, toch?

Foto van een appartement met donkergroene muur in de slaapkamer 4
Foto van een appartement met donkergroene muur in de slaapkamer 5
Foto van een appartement met donkergroene muur in de slaapkamer 6

De kleuren in de rest van het appartement zijn trouwens ook behoorlijk on point. De muren van de woonkamer zijn weliswaar gebroken wit gehouden om de donkergroene muur in de slaapkamer wat te neutraliseren, maar donkergroen komt wel mooi terug in de kleine pompoentjes op de eettafel. De kastjes in de keuken lijken ook een groenige ondertoon te hebben.

Naast de pompoenen een goede manier om een herfstgevoel aan je huis toe te voegen: hang wat kleedjes over de stoelen heen. Kun je die meteen lekker om je heen slaan op een thuiswerkdag.

Foto van een appartement met donkergroene muur in de slaapkamer 7
Foto van een appartement met donkergroene muur in de slaapkamer 8

De pluimen die op de eettafel staan, vind je op hun beurt bovendien terug in de badkamer, die er daarmee ook behoorlijk fancy uitziet. Waarom zou een luxegevoel beperkt moeten blijven tot hotels als je het ook gewoon thuis kunt creëren?

Meer ideeën voor de slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fantasticfrank.se

Reageer op artikel:
Het ultieme luxegevoel: een donkergroene muur in de slaapkamer
Sluiten