Maud van Dijck
Maud van Dijck Keuken 23 sep 2021

Het 5-stappen plan waarmee je jouw keuken een luxe uitstraling geeft

Wanneer je een mooie keuken hebt, dan wil je natuurlijk wel dat die blijft shinen. Deze taak is niet altijd even makkelijk als je ook daadwerkelijk in je keuken gaat koken. Maar hoe zorg je ervoor dat je keuken toch die luxe uitstraling behoudt?

We delen het stappenplan waarvan je had gewild dat je ‘m eerder had gelezen.

5 stappen die je kan nemen voor een luxe keuken

1. Mooi opruimen

Het allereerste wat je wilt is even een minimalistische mindset krijgen en goed nadenken over wat er allemaal van jouw aanrecht af mag. Beslis dan of je van sommige dingen beter afscheid kunt nemen of ze juist een plekje in de kast verdienen.

Vergeet daarbij niet ook je keukenkasten op te ruimen voordat je er nieuwe spullen in weg gaat stoppen.

Leer het van de beste: zo ruimt Marie Kondo haar keukenkasten op

2. Wat verf hier en daar?

Werp nog eens een vlugge blik door je keuken. Zijn de kleuren het wel écht voor jouw keuken. Heb je een licht marmeren aanrecht? Misschien wordt het dan tijd om jouw keukenkasten wit te schilderen. Het is vooral mooi voor een moderne keuken.

3. Verschuif je huishoudelijke apparaten

Met ingebouwde apparaten is dit net allemaal wat lastiger, dus denk voor je je keuken gaat renoveren heel goed erover na waar jij je oven of fornuis wilt hebben. Maar die blender die jij iedere dag gebruikt of jouw noodzakelijke koffiezetapparaat kan je gemakkelijk een andere plek geven.

Zie je nog niet duidelijk voor je hoe het staat? Verschuif het dan gewoon en probeer er op zijn minst een paar dagen aan te wennen, want als het nog maar net anders staat kijkt het altijd raar. Zelfs simpele veranderingen als deze kunnen meteen je keuken er anders en dus ook luxer uit laten zien.

4. Stijlvol decoreren van je aanrecht

Je denkt misschien we hebben het al opgeruimd bij stap 1 en nu willen we het weer volgooien? Maar dit is niet het geval! Kijk hoe je alles wat je op je aanrecht hebt laten staan op een andere manier zou kunnen stylen.

Groeperen in je keuken werkt het beste voor een nette indeling die een gevoel van luxe creëert. Zet dus verschillende items bij elkaar in een schaal, rek of mand in plaats van dat er items los op je aanrecht staan.

Zo kunnen de kookboeken die je vaak erbij pakt stijlvoller in een rek staan. Of jouw verzameling van kruiden kan wel een leuke rieten mand gebruiken.

4 manieren om je kookboeken stylish op te bergen in de keuken

5. Breng wat natuur naar binnen

Wat fruit of bloemen kan je prima gebruiken om mee te decoreren in je keuken. Het is namelijk geen vereiste dat alles wat op je aanrecht of keukeneiland praktisch is. Je mag best wat decoratie hebben dat er puur voor de sier staat. Zolang je het overzicht in houdt, want dat is het belangrijkste.

Met wat planten in je interieur kan je ook een frisse en luxe uitstraling aan je keuken geven.

Rommelige keuken? Met deze tips zorg je ervoor dat je keuken altijd opgeruimd blijft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Het 5-stappen plan waarmee je jouw keuken een luxe uitstraling geeft
Sluiten