Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 13 jun 2021

5 vragen aan… Joy over haar huis met een luxe en natuurlijke inrichting

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen aan mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Dit keer kijken we binnen in het prachtige huis van Joy met een luxe en natuurlijke inrichting.

Ongeveer een jaar geleden is Joy haar Instagram pagina @living_byjoy begonnen. Hier haalt ze veel energie en inspiratie vandaan en is ze hierdoor onlangs begonnen met een cursus binnenhuisarchitectuur, erg leuk!

Luxe en natuurlijke inrichting

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (En waarom?)

Ik hou van heel veel interieurstijlen: van kleurrijk tot vintage tot modern tot bohemian en luxe. Zolang het totaalplaatje maar klopt! In ons eigen huis hebben we voor een natuurlijk en luxe inrichting gekozen.

Het is soms lastig om meerdere interieurstijlen tot één stijl te mixen (al helemaal wanneer partners totaal verschillende smaken hebben). Daarom is het heel belangrijk om samen een mooie balans te vinden.

5 vragen aan… interieurontwerper Jessica Kuhne over haar luxe interieur


De kleuren en materialen in ons huis hebben dus enigszins een luxe uitstraling en we gebruiken graag natuurlijke kleuren en materialen door bijvoorbeeld mooie schelpen, ornamenten of zoutsteen waxine houders als decoratie te gebruiken.

Wat zijn jouw “go to” adressen waar je altijd slaagt?

Om eerlijk te zijn houd ik op mijn mobiel een lijstje bij met winkels waar ik vaak mooie items zie. Dat kunnen dure items zijn, maar ik ben ook niet vies van een paar koopjes!

Zo vind ik H&M home prachtige items hebben, maar slaag ik ook goed bij Littlelofts, Bybazz, HKliving, westwing(now), noir home, leenbakker, kwantum & Xenos.

Verder vind ik het altijd heel erg tof om plaatselijke winkeltjes & boutiqes te bezoeken om unieke items te scoren.

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Qua meubelstuk is onze zwarte vakkenkast van Goossens wel echt een eyecatcher in onze woonkamer. Je kunt hem op mega veel verschillende manieren stylen en we krijgen er ook vaak complimenten of vragen over.

We wilden allebei heel graag zo’n kast, maar konden nergens vinden wat voldeed aan onze wensen. Daarom hebben we hem bij Goossens in het zwart kunnen laten leveren.

Als het gaat om decoratie heb ik ook wel iets speciaals: ik probeer van iedere vakantie een speciale souvenir mee te nemen. Mijn allermooiste souvenir is een notenhouten nijlpaard, die ik in een klein winkeltje langs de kant van de weg in Zuid-Afrika kocht.

De man in het winkeltje vertelde dat hij hem helemaal zelf had gemaakt!
Hij verdient dus ook een speciaal plekje in huis, en staat nu op mijn kantoortje waar ik dagelijks zit.

Heb je wel eens iets aan jouw luxe en natuurlijk inrichting aangepast wat totaal niet in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Na pas één jaartje bij mijn ouders uit huis te zijn heb ik nog geen hele gekke dingen in huis gedaan. Wel heb ik altijd heel erg veel ideeën, alleen heb ik een vriend die me soms een beetje tegen moet houden omdat anders het hele huis al twee keer was veranderd…

Over het algemeen pakken mijn ideeën wel goed uit, maar dat komt omdat ik eerst moodboards maak en alle kleuren en materialen met stalen bij elkaar houdt om te zien of het daadwerkelijk bij elkaar past.

Welke interieurtip kunnen Roomed-lezers van jou leren?

Wees niet bang om een verkeerde keus te maken! Kies je bijvoorbeeld een verkeerde kleur verf? Jammer, maar dan doe je er een tweede laag overheen. Wees ook niet bang om in één ruimte meerdere kleuren te gebruiken op de muur.

Kleur geeft een ruimte zóveel sfeer maar om zeker te weten dat de kleuren mooi bij elkaar passen is het wel slim om altijd even een kleurstaal tegen de muur te houden. Iedere kleur staat op iedere muur anders door de lichtinval.

Tot slot: ga niet te veel verzamelen met accessoires, maar doe soms ook eens iets weg om plaats te maken voor iets nieuws. Op deze manier houdt je je interieur rustig: Less is more. 😍

6 soorten behang voor een kleine ruimte (het kan en wordt níét te druk, we promise)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… Joy over haar huis met een luxe en natuurlijke inrichting
Sluiten