Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 19 jul 2019

7 tips om jouw standaard badkamer om te toveren tot een luxe badkamer

Jouw badkamer is dé plek om even bij te komen van een lange dag. Het is daarom zonde dat er in veel standaard badkamers weinig luxe is te vinden. Toch snappen we ook heel goed dat niet iedereen ergens duizenden euro’s heeft liggen om je badkamer een make-over te geven.

Gelukkig zijn er veel kleine aanpassingen te maken die de ruimte om toveren tot een luxe badkamer.

Een verse bos bloemen of plant neerzetten

Door de binnenkijkers die we schrijven, hebben we al mogen spieken in ontelbare huizen. Zo hebben we ondervonden dat je met alleen al één plant of bos bloemen je hele badkamer moeiteloos een upgrade geeft.

Met meerdere planten waan je je zo in een heuse spa. Let er wel op dat niet alle planten blij worden van een donkere, vochtige ruimte!

Welke planten moet je dan neerzetten? 6 x de beste badkamer planten voor een botanische badkamer

Je wastafel opgeruimd houden

Ben jij zo iemand die je mascara, dagcrème en borstel gerust op de wastafel laat slingeren? Zelfs de meest luxe badkamer ziet er daardoor een stuk minder stijlvol uit. Toch maar even die wastafel opgeruimd houden dus! Het beste van alles: deze tip kan je meteen vandaag al doorvoeren.

Zorg voor een schone badmat

Een rommelige wastafel mag dan misschien de grootste killer zijn voor een stijlvolle badkamer, een vieze badmat is een goede tweede. Ook deze tip is vandaag nog door te voeren.

Zorg dat je je badmat eens per week in de was gooit en ondervind zelf hoeveel invloed een schone badmat heeft op jouw badkamer.

Meer tips: 6 dingen waardoor jouw badkamer er altijd rommelig uitziet (en zo voorkom je dat!)

Vergeet de muren niet

Nog zo’n makkelijke manier om je badkamer een stijlvolle ruimte te maken: kunst aan de muur. Zo zeggen wij bijvoorbeeld altijd volmondig ja tegen een gallery wall. Als je daar geen plek voor hebt, is dat geen probleem. Een of twee schilderijen of posters staan ook al onwijs mooi.

Tip: add some sophistication to your bathroom bringing in some illustrations based on portraiture and fantasy? ⁠ ⁠ Find more art to display in your bathroom following the link in bio?⁠ ⁠ ? thanks @andthentheywentwild for this gorgeous photo⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ #interiorstyling #bathroomdecor #bathroominspo #scandinaviandesign #bathroomgoals #bathroominterior #iamfy #fineartprintsforsale #interiordesign #artprints #walldecor #minimaldesign #minimalistinterior #homedecor #homedesign

5,377 Likes, 59 Comments – Fy! (@iamfy) on Instagram: “Tip: add some sophistication to your bathroom bringing in some illustrations based on portraiture…”

Luxe accessoires

Die handzeep van het huismerk van je lokale supermarkt gaat niet veel doen voor de luxe uitstraling van je ruimte. Een marmeren of matzwart zeeppompje staat bijvoorbeeld al een stuk chiquer.

Zo zijn er nog veel meer details die je toe kunt voegen aan je badkamer voor dat luxueuze gevoel. Wat dacht je bijvoorbeeld van kranen als je het iets serieuzer aan wil pakken? Of een bluetooth speaker waardoor je je innerlijke Beyoncé los kan laten? Een stijlvolle prullenbak van koper, roestvrijstaal of met een mooie kleur, maakt bijvoorbeeld ook al een groot verschil.

Onderschat de kracht van geur niet

Hoe fijn is het als je een wc van een mooi hotel of restaurant in loopt en het er heerlijk ruikt? Precies, het geeft meteen een luxe gevoel. Onderschat de kracht van geur niet, ook niet in de badkamer. Het is ook nog eens super makkelijk om met geur een luxe gevoel te creëeren. Een geurkaars, geurstokjes of een spray doen al de trick!

Lees ook: Productiever werken doe je met deze geuren voor je (thuis)kantoor

Koop luxe handdoeken

Je kan vrij gemakkelijk elke dag (!) een geluksgevoel creëeren door te investeren in kwalitatieve, luxe handdoeken. Zo haal je dat spa-gevoel echt naar je eigen badkamer. Extra bonuspunten als je de kleur van de handdoeken matcht bij de accessoires in de ruimte.

Meer interieurtips voor de badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips om jouw standaard badkamer om te toveren tot een luxe badkamer
Sluiten