Fijne plantjes: deze luchtzuiverende planten wil je écht in huis hebben

Een grote Monstera in de woonkamer, een Drakenplant in de badkamer of een lavendelplant in de slaapkamer. Kamerplanten brengen met gemak elke kamer tot leven, maar ze hebben ook gezondheidsvoordelen. Zo zijn planten goed tegen stress en kunnen ze zelfs de lucht zuiveren. Dit zijn onze favoriete luchtzuiverende planten.

Op zoek naar luchtzuiverende kamerplant voor in huis? Deze luchtzuiverende planten zijn ideaal, want behalve mooi zijn ze ook nog eens goed voor je.

Luchtzuiverende plant: de Calathea Orbifolia

De Calathea Orbifolia heeft een bijzondere uitstraling en is een ware eyecatcher. De plant heeft bijzondere groene, ronde bladeren met opvallende brede nerven in het lichtgroen. Dit plantje heeft een luchtzuiverende werking en wordt ook wel de the living plant genoemd. In de avond sluiten de bladeren van de plant en dit geeft een ruisend geluid. Als je goed luistert tenminste.

Luchtzuiverende plant: de rubberplant

De rubberplant is een bekend plantje, de kans is dan ook groot dat je oma er eentje thuis heeft staan. De plant zuivert niet alleen de lucht, maar maakt de lucht ook schoner. Dat is trouwens niet alles, want als je de rubberplant naast je bed zet, slaap je bovendien beter. Meer dan genoeg redenen om dit groen pareltje in huis te halen.

Luchtzuiverende plant: de lepelplant

Dit is de crème de la crème onder de luchtzuiverende planten. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat deze planten chemische stoffen uit de lucht filteren. De lepelplant heeft weinig licht nodig en kan dus shinen in een donker hoekje. De plant heeft wel veel water nodig en helaas is hij giftig voor huisdieren.

Luchtzuiverende plant: de Sansevieria

De Sansevieria, ook wel bekend als de vrouwentong, is erg makkelijk te verzorgen. Ideaal voor als je geen groene vingers hebt. De plant heeft weinig licht nodig en water. Je doodt de plant eerder door het te veel water te geven dan te weinig. Succes gegarandeerd dus! Ook bijzonder is dat de Sansevieria ’s nachts koolstofdioxide omzet in zuurstof, in plaats van overdag. Een fijne plant voor in je botanische badkamer, maar ook voor de slaapkamer.

Luchtzuiverende plant: de Graslelie

De graslelie is een lief plantje voor je huisdieren, want hij is niet giftig. De poes kan er dan ook veilig aan knagen. Ook deze plant heeft niet veel water nodig, want in de zomer is de plant zoet met twee keer per week een scheut water. In de winter is één keer per week al meer dan voldoende.

Luchtzuiverende plant: de Hortensia

Er is geen enkele plant die zo goed water verdampt als de Hortensia. Onderzoekers van Fytagoras Plant Science uit Leiden hebben aangetoond dat de plant een positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis. Uit het onderzoek is gebleken dat negen kamerhortensia’s in vier uur tijd een slechte luchtvochtigheid van 30 procent verhogen naar een gezond niveau van 40 procent.

Meer lezen over mooie gezonde planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fijne plantjes: deze luchtzuiverende planten wil je écht in huis hebben
Sluiten