Wil je gezonder wonen? Dit zijn de 8 beste luchtzuiverende planten voor in huis

Wist je dat planten in huis niet alleen voor sfeer zorgen, maar ook nog eens gezond voor je zijn? Bepaalde exemplaren helpen namelijk de lucht te zuiveren, waardoor jij ook in je woonkamer een frisse neus kunt halen. Benieuwd om welke groene toppers het gaat? Dit zijn acht luchtzuiverende planten voor in huis.

Deze planten kunnen helpen tegen klachten als hoofdpijn, droge ogen, duizeligheid en concentratieproblemen. Tijd dus om een urban jungle te creëren!

chrysant
Ensuus

1 | Lepelplant

De lepelplant is de koning onder de luchtzuiveraars; het is namelijk een van de weinige kamerplanten die alle (onderzochte) chemische stoffen uit de lucht filtert. Daarnaast is dit exemplaar gemakkelijk te verzorgen: de lepelplant heeft weinig licht, maar wel veel water nodig.

Giftig voor huisdieren:
ja

Lees ook: Een viervoeter in huis? Dit zijn vijf veilige planten voor huisdieren

2 | Chrysant

De vrolijke chrysant staat in de spotlight (op een lichte plek dus) en fleurt elke ruimte op. Daarnaast is de bloem voornamelijk kampioen in het filteren van benzeen.

Giftig voor huisdieren:
ja

Mitt Vita Hus

3 | Hortensia

We blijven in de bloemenfamilie. Onderzoekers van Fytagoras Plant Science uit Leiden tonen aan dat er geen andere kamerplant is die zo goed verdampt en daarmee zo’n positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis. Berekend is dat negen kamerhortensia’s in vier uur een slechte luchtvochtigheid van 30% verhogen naar een gezond niveau (40%).

>> Haal de zomer in huis met een kleurrijke hortensia

Giftig voor huisdieren:
ja

4 | Sanseviera

De sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd, is een goede plant om in huis te nemen als je geen groene vingers hebt. Omdat hij weinig licht nodig heeft, is-ie ook geschikt voor de badkamer. In tegenstelling tot andere planten, zet de sansevieria ’s nachts koolstofdioxide om in zuurstof, in plaats van overdag. Dit maakt het ook een topper voor in de slaapkamer.

Giftig voor huisdieren: ja

5 | Klimop

We kennen de klimop vooral als buitenplant, maar de groene bladeren sieren ook zeker ín huis. De klimop is voornamelijk goed in het verwijderen van formaldehyde (veroorzaker van hoofdpijn).

Giftig voor huisdieren:
ja

graslelie luchtzuiverende planten
Air so pure

6 | Graslelie

Dit speelse exemplaar oogt niet alleen leuk, maar is ook gezond voor je én je huisdieren kunnen er veilig aan knagen. Het beste kun je een graslelie twee keer per week water geven – in de winter is eenmaal per week voldoende.

Veilig voor huisdieren:
ja

7 | Gerbera

Zo’n beetje elk kind tekent een gerbera, als je vraagt hoe een bloem eruitziet. Deze populaire bloem zorgt niet alleen voor kleur in huis, maar ook voor een gezondere lucht.

Veilig voor huisdieren: ja

8 | Bamboepalm

Heb je weinig licht in huis? Dan is een bamboepalm dé plant voor jou. Ook deze plant kwam uit het NASA-onderzoek naar voren als een hele goede luchtzuiveraar.

Veilig voor huisdieren:
ja

Reageer op artikel:
Wil je gezonder wonen? Dit zijn de 8 beste luchtzuiverende planten voor in huis
Sluiten