Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 24 jul 2020

Help je plantjes – zo verhoog je de luchtvochtigheid in je huis

Een goede luchtvochtigheid in huis is niet alleen belangrijk voor je eigen gezondheid, maar ook zeker voor die van je kamerplanten. Van origine komen veel planten uit tropische oorden waar het veel vochtiger is, dit hebben ze nog steeds nodig. De luchtvochtigheid verhogen in je huis kan op meerdere manieren.

Merk je dat je planten bruine randjes krijgen? Dit kan te maken hebben met een lage luchtvochtigheid in je huis. Het verhogen hiervan is dus belangrijk om te voorkomen dat de bruine randen erger worden.

Manieren om luchtvochtigheid te verhogen

1. Bevochtigen met een plantenspuit

Dit is maar een tijdelijke oplossing, maar toch effectief. Bevochtig je huis en de omgeving van je planten met een plantenspuit. Zorg ervoor dat de spray niet te heftig is, maar dat er juist een soort mist uit de plantenspuit komt.

2. Douchedeuren open laten

Kom je net onder een stomende douche vandaan of stap je uit een heet bad? Laat dan de douchedeuren en de deur naar de badkamer even openstaan.

Zo zorg je voor meer vochtigheid in de rest van je huis. Dit heeft alleen minder zin wanneer de badkamer niet de buurt van de planten is.

3. Regelmatig dweilen

Dweilen met enige regelmaat is sowieso goed voor een schone vloer, maar ook prima om tijdelijk de luchtvochtigheid in de kamers van je huis te verhogen.

> Lees ook: Laminaat schoonmaken wordt een eitje met deze tips

4. Investeren in een luchtbevochtiger

Zet een luchtbevochtiger in je huis neer voor de luchtvochtigheid verhogen. Tegenwoordig komen deze in allerlei verschillende vormen en zien er helemaal niet verkeerd uit in je interieur.

Binnen zo’n apparaat worden waterdeeltjes omgezet in damp. Daarna wordt er fijne nevel door de kamer verspreid.

5. Vooral goed ventileren

Dit is het belangrijkste: zorg ervoor dat je jouw huis goed ventileert. Zet wanneer mogelijk ramen en deuren open om te zorgen voor een betere lucht in huis.

Ook verstandig is om de verwarming uit te zetten zodra het niet meer nodig is. De verwarming maakt de lucht in het huis droog.

Meer over het verzorgen van je planten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huis en Tuin liefdeHomify

Reageer op artikel:
Help je plantjes – zo verhoog je de luchtvochtigheid in je huis
Sluiten