Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 30 apr 2022

4 tips om de meubels in jouw interieur een ‘luchtige’ look te geven

Een interieur vol met grote meubels kan (onnodig) ten koste gaan van de ruimte. Zeker als de meubels allemaal vrij massief zijn. Gelukkig zijn er een aantal slimme trucs waarmee je je meubels een luchtigere look kunt geven. Hallo, luchtig interieur!

Een luchtig interieur kan bijvoorbeeld heel handig zijn als je in een klein huis woont en je dus slim moet omgaan met de ruimte die je hebt.

Zo geef je jouw interieur een open, luchtige look

1. Op pootjes

Dit klinkt misschien raar, omdat je het meubelstuk in principe hoger maakt dan het eigenlijke ontwerp. Maar als je bijvoorbeeld je bank op pootjes zet – en eronder dus ruimte vrijkomt – zorg je er eigenlijk voor dat het meubelstuk een stuk minder zwaar lijkt. Dit komt omdat je de illusie creëert dat de bank in feite veel lichter is dan dat hij werkelijk is.

2. Houd het open

Voor een luchtig interieur geldt altijd: zorg voor een open look. En hiermee bedoelen we eigenlijk alle elementen in huis. Dus ga voor een hoog bijzettafeltje op pootjes en vermijd de massieve poef. Voor kasten geldt: géén deuren en het liefst ook geen achterkant. Een open kast met lades is perfect voor een luchtige look in huis.

3. Blend je meubels met de muur

Kleur is één van de belangrijkste factoren in je interieur. Het heeft invloed op je stemming, maar doet ook iets met de ruimte. Voor een open en luchtig effect is het goed om lichte kleuren te kiezen. Als het op je meubels aankomt, ga dan voor meubels in dezelfde kleur als de muren, zodat het meubelstuk helemaal blend in de muur. Hierdoor houd je het geheel luchtiger.

4. Gebruik geen bekleding

Als je voor een luchtig interieur gaat: skip dan de kussentjes, kleedjes, vachtjes en wollige plaids. Deze stoffen zorgen voor een ‘zwaardere’ look en maken je meubel breder en massiever. Een kussen of schapenvacht in de stoel doet de look niet ten goede, laat dit juist achterwege!

Meer lezen?

Wil je jouw huis groter laten lijken? Met de tips in dit artikel kom je al een heel eind. Voor wat extra inspiratie kun je ook nog even dit artikel bekijken, waarin we wat handige manieren uitleggen over hoe je een slaapkamer groter kunt laten lijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips om de meubels in jouw interieur een ‘luchtige’ look te geven
Sluiten