Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 12 dec 2021

Gek op LP’s? Zo verwerk je jouw LP collectie mooi in je interieur

Heb jij een prachtige verzameling thuis aan LP albums? Verberg je LP collectie dan niet langer in huis en style je platen tof in je interieur. Of je ze nu aan de muur hangt of in de kast zet, het kan altijd op een stijlvolle manier. Zo hebben wij wat mooie voorbeelden gevonden.

Kijk maar naar hoe hoe deze interieurs LP’s in huis rocken.

7 ideeën voor je LP collectie in je interieur

1. Gallery wall

Frame een paar van je LP’s in en hang ze op in je gallery wall. Ingelijste platen zijn een leuke afwisseling tussen de schilderijen in. Of maak een gallery wall volledig in het thema van muziek door je platen te combineren met muziek posters of songteksten. Als je zelf een instrument speelt is het ook tof om er een aan je muur te hangen.

Niet wit, maar… met deze achtergrond straalt jouw gallery wall als nooit tevoren

2. Hang LP’s op boven je platenspeler

Al maak je geen gallery wall het is toch tof om een LP of twee in je interieur op te hangen. Zeker als je ze boven je platenspeler hangt creëer je ook echt een muziekhoek in je huis. Dan ziet iedereen die bij jou op bezoek is dat jij wel een muziekliefhebber bent.

3. Style ze in je kast

Als je een grote open kast hebt kan het een idee zijn om een plank leeg te maken en daar je LP’s op uit te stallen. Zo kan je bijvoorbeeld je boekenkast er toch wat minder saai uit laten zien.

4 ideeën om die saaie boekenkast in je interieur wat spannender te maken

4. Een LP-meubel in je interieur

Of kies juist niet voor een normale kast waar je je LP’s inzet. Maar investeer in een LP-meubel waarvan je kan zien dat het gemaakt is om je LP’s in te bewaren. In een elegant houten meubel zal jouw collectie ook een chique uitstraling krijgen.

5. Open planken voor je LP’s

Je wilt je LP’s wel in je albumhoezen laten wanneer je ze op open planken zet. Kies daarbij de LP’s met de mooiste albumhoezen uit en zet deze in de spotlight. Of gebruik een kleurenschema en kies aan de hand daarvan uit welke LP albumhoezen binnen de kleuren van je interieur passen.

6. Zet ze in een houten kist

Heb je nog een mooie houten kist liggen? Gebruik deze dan om je LP’s in op te bergen. Als het kan is het leuk om de kist niet vol te maken zodat je toch nog van de voorste LP de albumhoes goed ziet.

7. LP’s op de grond zetten

We hebben de makkelijkste optie voor het laatst bewaard. Zoals we zeiden is het tof om je LP’s boven de platenspeler te hangen, maar als je daar niet echt plek voor hebt kan het ook leuk zijn om ernaast te zetten. Zeker als jouw platenspeler niet zo hoog staat zoals hierboven.

Grote drankcollectie? Zo style je jouw drankflessen op een stijlvolle manier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gek op LP’s? Zo verwerk je jouw LP collectie mooi in je interieur
Sluiten