Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 14 jan 2022

4 low budget manieren om je interieur een frisse nieuwjaarsboost te geven

Zelfs als je geen gelover bent van ‘een nieuw jaar, een nieuwe start,’ is het niet gek als je toch die neiging hebt om je huis een make over te geven. Wij bij de redactie hebben zelf namelijk ook altijd wat van die nieuwjaarskriebels. Het betekent alleen niet dat je meteen wilt spenderen in het nieuwe jaar. Daarom hebben we wat low-budget make over ideeën voor je om toch die frisse twist aan je interieur te geven.

Vind je het hele huis iets teveel werk? Kies dan voor een kamer die je al langer op het oog hebt of neem de ruimte waarin je de meeste tijd doorbrengt.

4 x een low budget interieur make over

1. Een goede nieuwjaarsschoonmaak

Wij bedoelen hiermee niet alleen je huis een grondige schoonmaakbeurt te geven, maar ook een goede opruimbeurt. Begin het nieuwe jaar met items waar je ook écht het hele jaar gebruik van gaat maken. Spit eens door de lades van je kamers en kijk wat je daar nog tegenkomt. Zo maak je ook meteen plek voor nieuwe items waarmee je het aankomende jaar je huis vult.

Ga je binnenkort je huis verkopen? Dan wil je het minimizen in je woning. Met minder items in huis geef je toekomstige kopers een ruime blik in je interieur. Hierdoor is het makkelijker voor ze om hun eigen visie in te beelden. Less is more.

Dit zou je níét moeten doen met opruimen volgens expert Marie Kondo

2. Verschuiven met je meubels

Heeft je kerstboom een lege plek in de woonkamer achtergelaten? Dan heb je al wat ruimte om met je meubels te gaan schuiven. Een nieuwe indeling geeft je interieur zo een totaal andere uitstraling. Daarbij kan het klusje zelf van opnieuw inrichten je ook een mentale boost geven.

3. Planten, planten en nog eens planten

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen en al helemaal nu we in 2022 de groene trend verder zien groeien. Veel planten in huis halen is alleen niet altijd zo low budget, maar gelukkig zijn we je voor: koop een kneusjesbox!

Met een kneusjesbox krijg je tien tot twaalf kamerplanten met schoonheidsfoutjes voor een toffe prijs. Het enige wat het je misschien meer zal kosten is aandacht voor deze groene kneusjes.

4. Hacken en sprayen

In plaats van je muur in een nieuwe kleur te verven is het net zo leuk (en ook nog eens makkelijker) om een van je meubels een ander kleurtje te sprayen. Of geef een van je meubels een upgrade. Vooral voor IKEA meubels hebben wij altijd inspiratie.

IKEA hack: uitgekeken op je standaard kastje? Zo maak je van IVAR iets leuks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
4 low budget manieren om je interieur een frisse nieuwjaarsboost te geven
Sluiten