Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 26 mei 2018

Dit zijn de 5 beste low budget interieur hacks van een stylist

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Ze praat ons deze week bij over de beste low budget interieur hacks die zij altijd gebruikt.

De ene klant is de andere niet. Zo kan het voorkomen dat ik bij de ene opdracht een heel fijn budget heb en ongestoord los kan gaan terwijl ik bij de ander goed moet uitstippelen hoe ik het meeste uit het budget haal. Geloof me: beide komen met geheel eigen uitdagingen. In deze blog onthul ik een aantal van m’n styling hacks voor de bescheiden portemonnee.

1. Structuur op de muur

Als schilderen er even niet in zit kun je ook impact maken door één wand te behangen. Je kunt natuurlijk voor een contrasterende kleur of print gaan maar ik heb nog een optie voor je. Kies een behang in de kleur van de muren maar met een vette structuur. Dit geeft de ruimte gelijk zo’n fijn compleet gevoel. Wees niet bang om uit te pakken met de structuurmuur. Het zal niet snel als ‘te veel’ ogen aangezien het maar op één wand zit.

low budget interieur hacks
Eijffinger

2. Groen moet je doen

Eigenlijk is dit helemaal geen interieur hack maar ik merk dat veel mensen deze waanzinnige optie vergeten dus ik voel me haast verplicht het toch even te zeggen. Planten brengen je interieur letterlijk tot leven. En je kan er zo lekker veel mee. Een kleine cactus in de boekenkast, drie hangende pannenkoekplanten naast de t.v, een calathea op de kast en een drakenbloedboom in een grove pot in de hoek. Kind kan de was doen. (Ik zeg dit alsof het niets is maar ik ben een rasechte plantenkiller dus die groene rakkers in leven houden is gewoon hard werken voor mij.)

low budget interieur hacks
House of six Interiors

3. Andere functie

Soms ben je zo gewend om een item op een bepaalde manier te gebruiken dat je vergeet dat het ook anders kan. Zo zijn waxinelichthouders perfect om kleine plantjes in te zetten en de lichtslinger van buiten geeft een fantastisch effect in de slaapkamer. Vergeet ook niet dat doodnormale dagelijkse dingen ineens speciaal worden als je ze ophangt aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan borden, ronde rieten placemats of kleine draad mandjes.

low budget interieur hacks
Cozy stylish chic

4. Denk groot en minimalistisch

Om het meeste te maken van een kleiner budget kun je het beste groots denken. Spendeer geld aan het meest opvallende item uit de ruimte. Bijvoorbeeld de bank in de woonkamer. Zorg ervoor dat dit meubelstuk de belichaming is van de sfeer die je wil creëren. Bespaar juist geld door rustig aan te doen met decoratie. Bijvoorbeeld door 2 grote posters in een simpel frame boven de bank te hangen en het daarbij te laten. Very sophisticated and very lief voor de portemonnee.

low budget interieur hacks
Etsy

5. Oud word nieuw

Als je iets nieuws koopt betekent dat natuurlijk niet dat je het oude moet weg doen. Dit is met name het geval als je de woonkamer een upgrade geeft. Veel items kunnen prima door naar de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan het kleed van de zithoek onder het bed en de oude sierkussens van de bank om het opgemaakte bed af te maken. Kleine tafeltjes worden nachtkastjes en tafellampen veranderen in nachtlampen. Op deze manier kun je dus twee kamers tegelijk transformeren. Score!

low budget interieur hacks
Annacate

> Vorige week schreef Marlies over de designer quick fix voor veel voorkomende interieurfoutjes. Je leest ‘m hier.

Interieur stylist Marlies Novica heeft een duidelijke missie: mensen verliefd laten worden op hun eigen huis. Met haar bedrijf ExpatHome laat ze Amsterdamse expats kennis maken met onvervalste Hollandse gezelligheid door middel van warme interieur ontwerpen. “Of mijn ontwerpen Instagram waardig zijn, interesseert me niet zo. Ik wil graag een plek creëren waar iemand juist even kan ontsnappen van alles wat van ze verwacht wordt en lekker kan ontspannen. Het belang van rust wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde vind ik dat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 beste low budget interieur hacks van een stylist
Sluiten