Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 10 okt 2019

Onze favoriete low budget manieren om je gallery wall (opnieuw) te stylen

We willen allemaal wel zo’n prachtige gallery wall in huis, zonder al te veel daaraan uit te hoeven geven. De beste tips om low budget een mooie gallery wall te maken vind je hier.

Een gallery wall gaat om herinneringen tentoonstellen, je mooiste posters showen en lekker creatief je muur vullen. Dat kan best lastig zijn (en duur). Wij hebben de beste ideeën voor je low budget gallery wall verzameld.

Onze favoriete low budget gallery wall tips

Gebruik oude boeken voor je low budget galley wall

Als je een oud boek op je koffietafel hebt liggen waarvan de rug bijna afgescheurd is, gooi ‘m dan nog niet meteen weg. Zelfs als de pagina’s er al uit dwarrelen kun je dit boek nog goed gebruiken voor je low budget gallery wall.

Ziet er mooi uit, toch? En je kan meteen aan je familie laten zien dat jij een ontzettende boekenwurm bent (zelfs als dat eigenlijk wel meevalt).

Hang je eigen foto’s op aan je gallery wall

Je hoeft geen pro in fotograferen te zijn om je eigen foto’s op te hangen in huis. Het geeft juist een persoonlijke touch aan je interieur om kiekjes van je bruiloft en de afgelopen vakanties in te lijsten voor je gallery wall.

Wat ook vaak gedaan wordt, is het ophangen van polaroidfoto’s. Een polaroidcamera is niet erg budgetvriendelijk, maar vaak liggen deze toffe camera’s op feestjes om een leuke herinnering van de avond vast te leggen. Trek een foto van jou en je vriendinnen en vraag of je de foto mag hebben.

Ook staat er soms een fotohokje in een stad of op het station. Alles voor de perfecte gallery wall, dus prop jezelf met al je vriendinnen in het hokje en smile!

Bijzondere items horen ook op een gallery wall

Er zijn geen regels als het gaat om het inrichten van je gallery wall. Er staat nergens dat je muur vol moet hangen met posters en foto’s. Ga juist voor bijzondere items die voor jou een speciale betekenis hebben.

Ben je dol op tennis en heb je nog een oud racket liggen? Hang ‘m op! Heb je nog concertkaartjes van je favoriete artiest? Op de gallery wall ermee! Heb je samen met je vriend een kruiswoordpuzzel uit de krant gemaakt? Ook die kan ingelijst worden.

Print zelf je posters

Heb je geen zin om te wachten tot je bestelde posters eindelijk binnen zijn? (Of heb je geen zin om te betalen voor een dure poster én verzendkosten?) Je kan best veel geld besparen als je kunst thuis of bij de printshop om de hoek laat afdrukken.

Je kan op zoek gaan naar posters die je gratis mag downloaden, op Pinterest bijvoorbeeld. Belangrijk is dat je een poster met een hoge resolutie afdrukt, anders krijg je een onscherpe poster en dat is natuurlijk niet mooi. Een van de voordelen van het printen aan huis, is dat je niet ongeduldig hoeft te wachten tot al je posters binnen zijn. Zo kan je meteen beginnen aan het creëren van jouw low budget gallery wall.

Nog meer gallery wall inspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Onze favoriete low budget manieren om je gallery wall (opnieuw) te stylen
Sluiten