Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Spots 18 mei 2017

Los Enamorados: een hotel vol vintage finds in het noorden van Ibiza

Je zou misschien denken dat Ibiza vooral bestaat uit nachtclubs, dure hotels en de party-toeristen die hier zoal op afkomen. Maar niets is minder waar. Voor een relaxte vakantie is Ibiza ook een heel goede plek; je moet dan alleen wel op een ander deel van het eiland zijn.

In Portinatx, het noorden van Ibiza, opende onlangs een hotel. En niet zomaar een.. In Los Enamorados kun je namelijk niet alleen heerlijk slapen, maar ook eten, borrelen én shoppen in de bijbehorende concept store. Wij spraken met Rozemarijn over het interieur van het hotel en het idee achter dit fijne, rustige plekje.

Rozemarijn en haar man Pierre vonden in Portinatx een prachtig oud pand en bouwden de locatie om tot hotel met negen kamers. De kamers hebben uitzicht over zee en je loopt zó het strand op, maar wat écht bijzonder is aan dit hotel is het interieur.

Check voor meer inspiratie ook ons Ibiza moodboard!

De kamers in het hotel hebben allemaal een andere look en ook het interieur van de ontvangstruimte en het restaurant bestaat uit een verzameling van bijzondere objecten. “We wilden een plek creëren met een sfeer die niet lijkt op wat er al op Ibiza te vinden is. We kozen juist voor kleur in plaats van wit. Voor een mix tussen holiday en city-feeling, een combinatie van American vintage en Australian surf. Een inspirerende plek, die tegelijkertijd heel ontspannen en niet pretentieus is”. Rozemarijn en Pierre zijn daarbij uitgegaan van wat ze zelf mooi vinden. Daardoor is het hotel echt een uiting van wie zij zelf zijn.

“Los Enamorados is een hotel/restaurant/shop/beachbar in één. Een plek om te slapen, eten, lachen, zwemmen, relaxen en inspiratie op te doen.”

Tijdens de verbouwing en het verzamelen van het interieur hadden Rozemarijn en Pierre een goed beeld van hoe het uiteindelijk moest worden. “Maar, zoals elke verbouwing of creatie groeit een idee ook mee. Dan is het een uitdaging om flexibel om te gaan met wat je al in je hoofd had”. Dat resulteerde in een prachtig interieur, waarbij veel one of a kind objecten te vinden zijn.

>> Een vleugje vintage in het interieur

“Verzamelen kost tijd, geduld en een goed oog om tussen ogenschijnlijk oninteressante dingen, interessante dingen te vinden.”

MEER IBIZA?
Check deze inspiratieboost voor een zomerse look in de woonkamer. In dit moodboard lichten we de bohemian style uit, zowel met heel veel kleur als met neutrals!

Check hier de website van Los Enamorados voor meer informatie!

Reageer op artikel:
Los Enamorados: een hotel vol vintage finds in het noorden van Ibiza
Sluiten