Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 2 nov 2015

Londens rijtjeshuis krijgt een moderne uitbouw

Van elke kleine ruimte is wel iets te maken en in principe hoeft een kleine kamer geen probleem te zijn. Maar als je erg van koken en tafelen houd dan is een kleine keuken toch wel een nadeel. Dat is precies waar de bewoners van dit rijtjes huis in West-Londen mee zaten. Een kleine keuken en een liefde voor eten en tafelen. Daarom schakelden zij Tate Harmer Architects in en die maakten een moderne uitbouw aan de achterkant van het huis.

Op die manier kon de keuken vergroot worden zonder ruimte elders in huis te verliezen.

De architecten kozen ervoor om de uitbouw van hout te maken in plaats van de bakstenen te gebruiken. Op die manier valt de aanbouw extra op en krijgt het een moderne en toch warme look.

Bij het ontwerp hielden de architecten rekening met het beroep van de bewoners. Één van hen is namelijk tuinarchitect en daarom kozen de ontwerpers voor een constructie met veel glas waardoor de connectie met de tuin optimaal is.

Hoewel de uitbouw modern is, hangt er toch een warme en gezellige sfeer in de ruimte. Hoe? Door het gebruik van hout én doordat de wanden gevuld worden met boeken. De gebogen vorm van het dak zorgt draagt overigens ook bij aan een cosy feel.

Woon jij ook in een rijtjeshuis en herken jij dit probleem? Misschien is een aanbouw dan ook wat voor jouw huis! Om je nog wat alternatieve inspiratie te geven, zetten we nog een aantal zelfde soort huizen op een rijtje:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Londens rijtjeshuis krijgt een moderne uitbouw
Sluiten