Deze loft in Melbourne baadt in het zonlicht

Een woning met veel daglicht is iets wat we allemaal wel willen. Deze loft in Melbourne, naar een ontwerp van Ben Callery Architects, is dan ook een jaloersmakend fijn plaatje. Het bijzondere dak met daaronder een grote raampartij, loopt als een golf schuin omhoog. Naar de sterrenhemel kijken vanaf je bank. Klinkt niet gek toch?

Ps: hoe vaak spot jij de trouwe viervoeter?

Zie je wat we bedoelen met het schuin lopende dak? Door de ramen bovenin te plaatsen baadt de loft in het zonlicht én oogt het extra ruimtelijk. Ook handig: de muren zijn hierdoor helemaal vrij, dus geen belemmeringen wat betreft het ophangen van kunst.

Het interieur is strak en modern, maar dankzij het gebruik van hout en natuurlijke materialen heeft het toch een warm en huiselijk gevoel.

Grote ramen met een stalen frame. We love it! Een industriële en stoere touch wat weer een mooi contrast vormt met de omgeving. Door glazen tuindeuren te plaatsen haal je buiten naar binnen en zorg je voor een soepele overloop. En natuurlijk ook heerlijk in de zomer: deze deuren kunnen helemaal open, waardoor je je woonkamer verlengt.

Verder kijken?
Er is meer! Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Ben Callery

Reageer op artikel:
Deze loft in Melbourne baadt in het zonlicht
Sluiten