Droomloft in een oude kunstacademie met een héél fijn kleurenpalet

Deze prachtige loft is gesitueerd in een oude school in Londen. En niet zomaar een school. Het gaat hier om de voormalige vestiging van Saint Martin School of Art. Tussen 1854 en 1989 was dit dé broedplaats waar vele kunstenaars zich verzamelden. Nu is het gebouw vrijgemaakt voor de bouw van appartementen en lofts. Architectenkantoor Darling Associates was in charge van de verbouwing en het ontwerp. Na de renovatie vroegen zij verschillende interieur ontwerpers om de appartementen in te richten en dat pakte goed uit.

De verantwoordelijke ontwerper voor deze droomloft, Marc Peridis, toverde een van de lofts in zijn oude kunstacademie om tot een waar paleis vol design en fijne kleuren. Wij denken dat we ons droomhuis hebben gevonden…

Naast interieurdesigner is Marc Peridis ook eigenaar van 19 Greek Street, een gallery in Soho waar menig celebrity komt om de mooiste interieur objecten te shoppen. Marc verzamelt hier de meest originele en unieke ontwerpen van zowel gevestigde namen als van jonge ontwerpers. De loft in het Saint Martin vulde hij met de coolste meubels uit de gallery.

Het kleurenpalet is met veel wit en lichtblauw strak en basic, maar door een paar kleurige uitschieters wordt het een speels geheel. De loft heeft een behoorlijk hoog plafond, waar goed gebruik van is gemaakt met hoge boekenkasten, XXL kunst, en een open verdieping. De muur van deze verdieping bestaat deels uit glas, waardoor er overal veel licht binnen komt én het zorgt natuurlijk voor een ruimtelijk effect.

De loft is voornamelijk gevuld met duurzame designmeubels. Ook staan er veel planten die het huis levendiger maken.

De slaapkamer heeft een ton sur ton kleurenpalet gekregen. Lijkt jou dit ook wel wat? Wij maakten een fijn moodboard, bekijk ‘m hier voor meer inspiratie!

Binnenkijkers als deze zijn bij ons favoriet, omdat we ervan dromen om ook ooit te kunnen wonen in zo’n inspirerende en bijzondere omgeving! Ben jij ook fan van mooie huizen op bijzondere locaties? Bekijk dan zeker ook dit artikel over een vriendengroep die een oude school in Amsterdam ombouwde tot prachtige appartementen.

www.revistaad.es

Reageer op artikel:
Droomloft in een oude kunstacademie met een héél fijn kleurenpalet
Sluiten