Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Trending 7 jul 2018

Dit zijn de magische locaties waar Game of Thrones wordt gefilmd

Als je Roomed’s Esmé vraagt naar haar favoriete serie dan is dat zonder meer Game of Thrones. Wie deze serie volgt, zou misschien denken dat de cast de hele wereld over wordt gevlogen voor de opnames. Maar niets is minder waar. De meeste locaties bevinden zich gewoon in Europa!

De natuur en oude gebouwen in onder andere Kroatië, IJsland, Malta en Spanje vormen het magische decor van deze fantastische serie.

Voor de echte Game of Thrones fans is dit extra leuk om te zien omdat het ook meteen duidelijk wordt dat de locaties enkel worden gebruikt als ‘decor’. De locaties worden door middel van visual effects gemanipuleerd tot echte dorpen met huizen, tempels en natuur.

Meereen: Klis, Kroatië

Bron: HBO

Meereen is de plek waar Daenerys haar draken even kwijtraakte, maar ze net op tijd weer gehoorzaamden om deze oude stad in lichterlaaie te zetten. De scènes in Meereen zijn opgenomen in het zuidwesten van Kroatië, waar de oude stenen trappen en balustrades de basis vormden voor deze stad. De kleuren en huizen zijn met visual effects toegevoegd, zoals veel bij locaties in deze serie.

Beyond The Wall: Myvatn en Vatnajokull National Park, IJsland

You know nothing John Snow!

Red Keep Gardens: Trsteno, Kroatië

Bron: HBO

King’s Landing: Mdina, Malta


In het eerste seizoen van Game of Thrones werden de scenes van de hoofdstad van Westeros gefilmd in Malta. Na het overweldigende succes van het eerste seizoen pakten de regisseurs het grootser aan. De rest van de seizoenen is opgenomen in Dubrovnik, Kroatië. Ik ben in ieder geval heel benieuwd hoe de stad er in het nieuwe seizoen bij ligt…

Braavos: Girona, Spanje

Daar waar Arya Stark zich ontpopte tot een nóg grotere badass dan ze al was: een schattig straatje in Spanje.

Tower of Joy: Campillo de Dueñas, Spanje

Bron: HBO

En de laatste maar zeker niet de minste: de locatie die in het vorige seizoen een hoop teweeg heeft gebracht. The Tower of Joy kun je bezoeken in het binnenland van Spanje.

MEER LEZEN

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de magische locaties waar Game of Thrones wordt gefilmd
Sluiten