Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 24 feb 2020

Dag 16 van de Clean Up Challenge: je linnenkast opruimen in 4 stappen

Met de Clean Up Challenge ruimen we iedere dag 15 minuten op. Het eindresultaat na een maand: een schoon, opgeruimd en fris huis om het voorjaar mee in te gaan. Vandaag is het tijd voor de linnenkast. Je linnenkast is wellicht gewoon een deel van je kledingkast of niet erg groot, maar dat maakt niet uit. Je linnenkast opruimen en bijhouden blijft een uitdaging. Wij helpen je graag een handje.

Heb jij ook van dat felgekleurd beddengoed dat je nooit meer gebruikt of handdoeken die je net iets te vaak hebt gebruikt waardoor ze raar aanvoelen? Dan is je linnenkast opruimen een erg goed idee. Tijd om die oude zooi weg te gooien.

In 4 simpele stappen je linnenkast opruimen

Stap 1: de linnenkast uitruimen

Je linnenkast opruimen gaat een stuk makkelijker wanneer je weet wat je hebt. De eerste stap is dus alles uit je kast halen om het te bekijken. Waarschijnlijk liggen er hoeslakens en kussenslopen waarvan je niet eens wist dat je ze nog had.

Doe weg wat je niet meer gebruikt of wat er echt niet meer goed uitziet. Hoeslakens met vieze vlekken of handdoeken die hun ruwheid zijn verloren en daardoor toch onbruikbaar zijn voor het afdrogen. Je hebt het toch niet meer nodig en het zijn spullen die veel waardevolle ruimte innemen.

Stap 2: je beddengoed uitzoeken

De volgende stap is het uitzoeken van je spullen. We beginnen met het beddengoed. Beddengoed is groot en neemt veel ruimte in, wees dus selectief. Het is handig om verschillend beddengoed te hebben, maar we kunnen ook overdrijven. Vraag je vooral af of je ze ook echt gebruikt.

Gooi weg wat je al zeker een jaar niet meer op je bed hebt gedaan. Check daarnaast ook of je geen dekbedsets hebt waar iets mist. Een set met ontbrekende kussenslopen hoef je niet te houden.

Bekijk wat vies is en niet meer gewassen kan worden, dat kan namelijk weg. Vouw alles weer netjes op en doe beddengoed in sets bij elkaar. Dan hoef je nooit meer op zoek naar bijbehorende kussenslopen.

Stap 3: de handdoeken uitzoeken

Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de handdoeken. Bekijk ze goed en wees kritisch. Zitten er vlekken op die er niet meer uitgaan, ruiken ze raar of hebben ze hun ruwheid verloren waardoor ze je niet meer goed droog krijgen? Tijd om afstand te nemen.

Stap 4: hergebruiken

Afstand nemen betekent niet gelijk dat je alles weg moet gooien. Sommige handdoeken of beddengoed dat je niet meer gebruikt, kan je makkelijk hergebruiken voor een ander doel.

Is je kind ziek en en misselijk? Handig om altijd een back-up dekbed te hebben. Of wat dacht je van handdoeken voor het verven van je haar of handdoeken om de hond mee af te drogen nadat hij in bad is geweest. Oude handdoeken zijn daar perfect voor. Creëer een aparte sectie in je linnenkast voor ‘nood’-spullen.

Je linnenkast opruimen was nog nooit zo makkelijk.

Alle challenges van vorige week al gedaan?

Loop je een beetje achter met de challenges en wil je ze graag inhalen? Hier vind je alle artikelen van vorige week:

Bron: Flaticon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dag 16 van de Clean Up Challenge: je linnenkast opruimen in 4 stappen
Sluiten