Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 3 feb 2021

Van beddengoed tot aan gordijnen: dit is alles wat je wilt weten over linnen

Linnen is erg geliefd. Het wordt al jaren gebruikt voor beddengoed en handdoeken. Deze stof is behoorlijk duurzaam en gaat langer mee dan katoenen stoffen. Dit komt omdat de vlasvezels die worden gebruikt om linnen te maken vrij lang zijn. Katoenen stoffen worden gemaakt van kortere vezels.

De langere vezels maken linnen zwaarder maar ook behoorlijk ademend. Na verloop van tijd wordt deze stof zachter. Deze veelzijdige stof wordt voor veel gebruikt. Vandaag gaan we er wat dieper op in.

Alles wat je wilt weten over linnen

Lees ook: Dag 16 van de Clean Up Challenge: je linnenkast opruimen in 4 stappen

Zo kun je deze stof goed onderhouden

Linnen is relatief gemakkelijk te onderhouden. Je kan ‘t namelijk in de machine wassen (zowel warm als koud) en in de droger zetten. Om zo lang mogelijk te genieten van deze stof kun je bleekmiddel het beste vermijden – zelfs op wit linnen.

Linnen ziet er ook vaak kreukelig uit, dit komt door de stijve constructie van de stof. De meeste mensen houden hier juist van, maar als jij het niet zo mooi vindt kan je je items strijken. Zorg er wel voor dat je het vochtig houdt tijdens het strijken.

Linnen verwerken in je interieur

Er zijn verschillende manieren om deze prachtige duurzame stof in je interieur te verwerken. In de slaapkamer kan je gaan voor linnen lakens en beddengoed. Deze stof helpt namelijk om je lichaamstemperatuur constant te houden waardoor je niet zal zweten.

Verder kun je linnen kussens en dekens en gordijnen in huis nemen. Zo breng je toch natuurlijk licht binnen en voeg je een natuurlijke touch aan je interieur.

Ook in de keuken doet deze stof het goed. Je kan gaan voor linnen servetten, tafelkleden, lopers, schorten, placemats en ovenwanten.

Liever andere stoffen in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Van beddengoed tot aan gordijnen: dit is alles wat je wilt weten over linnen
Sluiten