Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Planten en bloemen 11 nov 2018

Handig! Met deze light bulb is zelf je planten water geven verleden tijd

Als je een echte urban jungle hebt in je woon- of slaapkamer (of welke andere ruimte dan ook in huis), kan je planten water geven flink wat tijd gaan kosten. En hoe leuk je knalroze gieter ook is, daar heb je lang niet altijd tijd voor.

Maak kennis met Waterworks, een natuurlijk irrigatiesysteem dat het verzorgen van je kamerplanten een stuk makkelijker maakt.

Planten water geven met Waterworks

Waterworks bestaat uit drie delen: een ‘light bulb’ (maar dan zonder light), een kurk en een tuutje. Het is de bedoeling dat je de kurk erop doet om een vacuüm te creëren, de glazen bol vult met water en het geheel vervolgens met het tuutje naar beneden in de aarde plaatst, dicht bij de plant die je water wilt geven.

Door de werking van enerzijds een vacuüm in de bulb en anderzijds een ruimte waar wel lucht in kan, wordt de waterafgifte precies gereguleerd. En o ja, je hebt ook nog een stukje design in handen: de glazen reservoirs worden bijvoorbeeld ambachtelijk geblazen in India.

Foto van een light bulb voor planten water geven

Grote en kleine kamerplanten

Er zijn drie soorten tuutjes, met veel of juist weinig glazuur op het terracotta. Heb je grote planten die veel water nodig hebben, gebruik dan het tuutje met weinig glazuur, waardoor er veel water door het poreuze materiaal heen kan. Voor kleine planten die weinig water nodig hebben, gebruik je een tuutje met veel glazuur – dat remt de waterafgifte. Er is ook een medium-variant, die je er standaard bij krijgt.

Je koopt de light bulb voor 35 euro in de webshop van House of Thol. Wil je de verschillende maten tuutjes erbij aanschaffen, dan kost dat je 10 euro extra. Misschien niet zo geschikt voor als je heel veel planten hebt, maar wel voor die planten die je altijd nét te veel of weinig water geeft. Met dit systeem kan het niet misgaan! En hoe handig is dat?

Meer over kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handig! Met deze light bulb is zelf je planten water geven verleden tijd
Sluiten