Hannah Westra
Hannah Westra Design 25 jan 2016

Lief: vader maakt feeënboom voor de slaapkamer van zijn dochtertje

Deze papa verdient een prijs. Zijn dochtertje van zes droomde niet van een groot roze kasteel, maar van een feeënboom. Fantasierijk als ieder kind wilde ze de boom in haar slaapkamer, zodat ze er in kan zitten om boeken te lezen, in de takken kan klimmen en bovenin de boom kan zitten. Als professioneel videogame designer die virtuele werelden maakt, besloot Lia’s vader Rob een van zijn creaties in real life na te maken. Met als resultaat: een te gekke realistische feeënboom in de kamer van zijn dochtertje. Wij moeten toegeven dat we stiekem best een beetje jaloers zijn!

Aangezien Rob voor zijn baan regelmatig virtual realities maakt die gebaseerd zijn op de echte wereld, was het ontwerpen van de boom een piece of cake voor hem. Het maken kostte hem daarentegen wat meer tijd, maar bij het zien van de glimlach op het gezicht van Lia was dat proces het ongetwijfeld meer dan waard!

Als inspiratiebron voor het design gebruikte Rob de set van een Disney-film. In de hoek van de kamer maakte hij een grote boomstam met takken die over het plafond lopen. Aan de takken hing hij bladeren en lichtjes die het magische feeën effect helemaal afmaken. Om de sfeer in de kamer compleet te maken, maakte hij van een groen vloerkleed een zachte ‘grasmat’. Ook de rest van de setting dacht hij tot in de kleinste details uit. Zo ‘groeien’ er paddestoelen op het gras en voegde hij ook dieren toe. Lief!

Het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer is natuurlijk de boom. Nadat hij het design meerdere malen op papier had getekend, maakte Rob eerst een kleine versie van de boom met klei. Het skelet van de echte boom maakte hij van staal, gaas en betonpolymeer. Om het juiste effect te creëren mengde hij twaalf verschillende kleuren verf voor de schors. Daarnaast installeerde hij zowel in de takken als in de stam lichtjes zodat Lia hier kan lezen.

Wil je zelf ook een originele touch geven aan de kinderkamer? Wij hebben twaalf leuke en makkelijke DIY’s voor je op een rijtje gezet die ook nog eens erg budget-friendly zijn!

Deze man verdient volgens ons absoluut een prijs voor beste papa. En de nominatie voor beste opa gaat naar Jay, die een gigantische boomhut maakte voor zijn kleinkinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.apartmenttherapy.com

Reageer op artikel:
Lief: vader maakt feeënboom voor de slaapkamer van zijn dochtertje
Sluiten