Voor in de tuin én in huis: hier scoor je deze week een goedkope hortensia

In jouw huis is er vast nog wel een plekje in huis vrij voor wat planten en bloemen. Als je opzoek bent naar meer planten en bloemen in je huis is het deze week namelijk (weer) tijd om naar de Lidl te gaan. In de Lidl folder week 10 2021 staat namelijk de prachtige en populaire hortensia.

Planten uit de Lidl folder week 10 2021

Vanaf woensdag 10 maart heb je een bol hortensia voor €4,99 per stuk. Hij heeft een potmaat van 14 centimeter en kan tot 40 centimeter hoog worden. Hij is in het blauw, roze en wit verkrijgbaar en is met zijn grote ronde bloemschermen mooi voor in je woonkamer.

Lidl folder week 10: bolhortensia
Bron: Lidl

Als je wil kan hij ook gewoon buiten staan, geef hem dan ook regelmatig water en zet in hem op een plek in de zon met een beetje schaduw. Bij te weinig water droogt de hortensia uit en gaan de bladeren hangen. Als je dit ziet, geef hem dan meteen flink wat water.

Als je de hortensia koopt in een specifieke kleur houdt er dan rekening mee dat ze kunnen verkleuren. Dit heeft te maken met de zuurgraad en het ijzergehalte van jouw grond. Onder neutrale omstandigheden en zonder te veel aluminium in de bodem verandert er niks aan de kleur.

Plant van de maand: dit wil je weten over de kleurrijke kamerhortensia

Maar een zure grond met veel aluminiumsulfaat kan ervoor zorgen je hortensia blauw kleurt. Een grond met veel kalk zorgt voor een verkleuring naar roze. Leuk om eens te testen of jouw hortensia van kleur kan veranderen.

Maar… een lichtroze hortensia zal nooit donkerblauw worden, het wordt waarschijnlijk een lichtblauwe of paarse kleur, ook leuk!

Je kan verschillende middelen kopen om dit tegen te gaan en verschillende testmiddelen om te kijken hoe zuur jouw grond is. Sommige tuinen zijn niet gevoelig voor verkleuring en dan zal jouw hortensia zijn oorspronkelijke kleur erg lang behouden.

Droogbloemen

Ook leuk: de bloemen van de hortensia kan je erg goed drogen. Dit kan je doen na de bloei van de nazomer. Pluk de bloemen als ze mooi verkleurd zijn en de blaadjes leerachtig aanvoelen.

Snijd ze af met korte stelen en laat ze hangend drogen of zet ze in een potje met water en vul het water niet bij. Zo kan je erg lang van je Hortensia genieten!

Bijzondere kamerplanten die we nu in huis willen hebben staan

LidlMijntuin

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Voor in de tuin én in huis: hier scoor je deze week een goedkope hortensia
Sluiten