Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 20 jun 2019

Zo chique! Deze lichtgroene slaapkamer is rustgevend en fris tegelijkertijd

Mocht je nog twijfelen over de kleur van je slaapkamer, dan hebben we een leuke optie voor je: lichtgroen. Het is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt in de slaapkamer (vaak gaan mensen voor de rustgevende kleur blauw), maar groen kan óók heel rustgevend zijn. Kijk maar naar de slaapkamer van dit appartement.

Toch liever een andere kleur? Slaap als een roosje met deze kleuren op de muur van je slaapkamer.

lichtgroene slaapkamer

Natuurlijk is de entree van de slaapkamer al heel belangrijk. Wanneer je de kamer op een chique manier binnenkomt, voelt dat heel anders aan dan wanneer je door een deur met afgebladderde verf loopt. Gelukkig zit die entree wel goed in dit interieur: met chique openslaande deuren kom je als een koning deze slaapkamer binnen.

Lege glazen vazen op de grond

Een leuk detail op links: de vijf glazen vazen op de grond. Allereerst vinden we het altij een goed idee om vazen op de grond te zetten – tenzij je vaak tegen spullen aanloopt. Maar wat we vooral tof vinden, is dat vier van de vijf glazen gewoon leeggelaten zijn. Eenvoud kan soms zo mooi zijn!

lichtgroene slaapkamer
lichtgroene slaapkamer

Bang dat groen op de slaapkamermuur te heftig wordt? Ga dan voor een vergrijsde tint groen, zoals je in deze kamer kunt zien. Door voor een grijze ondertoon in de verf te gaan komt de kleur veel rustiger over, wat in de slaapkamer goed tot zijn recht komt. Zo kan je een frisse kleur als lichtgroen tóch gebruiken in een rustige omgeving.

Naast het frisse lichtgroen op de muur zijn er nog meer slimme keuzes gemaakt. Zo vinden we aan de muur precies de kleuren terug die ook als dekbedovertrek gebruikt zijn. Slim, want hierdoor passen de items goed bij elkaar.

lichtgroene slaapkamer
lichtgroene slaapkamer

Om toch nog een splash of colour aan de kamer toe te voegen, is er gekozen voor een roze love seat. Roze en groen zijn twee contrasterende kleuren die heel lekker bij elkaar passen, helemaal als de tinten allebei vergrijsd zijn.

De kleurencombinatie is afgemaakt met twee kussens. Het beige kleurtje komt weer terug in het dekbedovertrek, en een zwart/wit exemplaar doet het natuurlijk altijd goed.

Nog meer slaapkamerinspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo chique! Deze lichtgroene slaapkamer is rustgevend en fris tegelijkertijd
Sluiten