Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 12 jun 2019

Geweldig: deze lichte moderne studio is alles behalve studentikoos

Bij een studio denk je al gauw aan studenten of starters. Dat komt onder andere omdat je je moeder niet zo snel ‘s nachts op een laddertje ziet klauteren, maar ook door de relatief kleine ruimte. Of je nu een student bent of door de gekke huizenprijzen tegenwoordig naar studio’s zit te kijken, wij vonden dit moderne appartement en konden het niet laten om het te delen.

Deze studio heeft namelijk ook gewoon een vide, maar ziet er door een aantal slimme interieurkeuzes onwijs stijlvol uit. En wie heeft er nou meer nodig dan een moderne keuken, een knusse mini-slaapkamer en een gezellig zitgedeelte?

Volwassen en moderne studio

De studio houdt overal het kleurenschema wit-grijs-zwart aan, met twee uitzonderingen. Ten eerste is daar natuurlijk het enorme gekleurde voerkleed, die bijna de helft van de studio inneemt en samen met de vele kussens voor sfeer zorgt. Ten tweede zorgt de kunst aan de muur ook voor subtiele kleuren in het interieur. Kunst is dé manier om een studio er volwassen en stijlvol uit te laten zien.

Al helpt de rest van het interieur daar ook bij. Door voor een rond tafeltje plus een bijzettafeltje te kiezen, oogt de ruimte minder vol, maar is er toch nog genoeg ruimte om een kopje koffie en mooie accessoires kwijt te kunnen. Geweldig is ook dat de twee tafels een enorm contrast zijn (zwart en wit), maar door de stijl en het kleurenschema in het gehele huis elkaar toch complementeren.

Bijzondere ramen en veel daglicht

Ons oog valt ook meteen op de bijzondere ramen die rond aan de bovenkant zijn. Het zorgt voor een unieke touch aan deze studio. Het staat niet alleen heel stijlvol, het zorgt er ook nog eens voor dat er nóg meer zonlicht naar binnen komt. Een win-win. In de brede vensterbanken is genoeg ruimte om mooie accessoires neer te zetten, zoals de lamp die de vorm van het raam nog eens benadrukt.

Moderne studio met strakke keuken

De studio heeft een strakke moderne keuken zonder poespas. De mooie vierkante kraan past perfect in het plaatje. Ook de eettafel is al net zo wit en modern als de keuken. Door een slim trucje wordt de ruimte nooit statisch. De tafel staat namelijk niet gelijk aan de muur, maar is er haaks op gezet.

Op deze foto wordt nog eens goed benadrukt hoeveel daglicht er wel niet binnenkomt. Het vele wit in deze studio zorgt daarbij voor een nog lichtere ruimte. Slim gedaan!

Knusse mini-slaapkamer

Door op de vide de matras niet op de grond te leggen, maar op een lage bedframe, wordt de verhoging meteen een stuk stijlvoller dan de standaard vide. Het is een langgerekte verhoging, waardoor het een soort knusse mini-slaapkamer wordt en helemaal niet studentikoos aanvoelt. Naast het bedframe helpen het wollige voerkleed, de plant en het plankje om dingen tentoon te stellen daar zeker bij.

Om meer ruimte te creëeren is er in de badkamer voor glazen douchedeuren gekozen, die ten eerste je hersenen een beetje in de maling houden en de ruimte minder vol doen lijken dan ‘ie eigenlijk is. Daarnaast kunnen de deuren ingeklapt worden tot een soort driehoek als je de ruimte in de badkamer nodig hebt. Wat een goede vondst!

De badkamer ziet er  net zo stijlvol en modern uit als de rest van het huis. Een klein vaasje en mooi zeeppompje doen al wonderen, maar de regendouche en zilveren handdoekrek voelen al helemaal luxueus aan.

Binnenkijker bij meer fijne studio’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Entrance

Reageer op artikel:
Geweldig: deze lichte moderne studio is alles behalve studentikoos
Sluiten