Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 20 mrt 2022

Even wegdromen: deze lichte keuken met eetkamer is een plaatje om te zien

Waarom wij zo van binnenkijkers houden? Het geeft ons inspiratie, maar ook een mogelijkheid om ongegeneerd bij anderen naar binnen te gluren. Vandaag hebben we weer een prachtig huis gevonden waar menig mond van open valt, want zo’n lichte keuken en eetkamer, dat willen we allemaal wel.

De reden waarom dit huis zo licht is? De ramen aan deze kant van het huis zijn door een te gekke constructie niet één, maar twee verdiepingen hoog. Extra veel daglicht wat in de keuken schijnt dus. We laten het allemaal zien op de onderstaande foto’s.

Bron: Bolaget

Op de bovenstaande foto zie je die enorm hoge ramen al, en de hoeveelheid licht die daardoor naar binnen schijnt. De ramen lopen echt van het plafond tot aan de vloer, en dat komt de lichtinval zeker ten goede.

Het lichte karakter van de keuken wordt versterkt door het vele witgebruik, maar ook zeker door de lichte meubels. Een jute vloerkleed, bijpassende eettafel en stoelen, lichte posters aan de muur. De vioolbladplant in de hoek geeft ook een minimalistische uitstraling door de kale stam.

lichte keuken
Bron: Bolaget

Het is toch wel een droom, zo’n keukeneiland dat zó groot is dat je rondom je aanrecht kunt dansen. Helemaal nu we deze prachtige keuken gezien hebben, gaan deze foto’s op ons Pinterest-bord.

lichte keuken
Bron: Bolaget
lichte keuken
Bron: Bolaget

We zien de laatste tijd steeds vaker dat mensen een kapstok op “gekke” plekken in huis gebruiken ter decoratie. Zo schreven we al eerder een artikel over de kapstok in de kinderkamer, en kan je ook zeker een houten kapstok met haken in de badkamer gebruiken om handdoeken op te hangen.

Maar hier zien we ‘m voor het eerst in de keuken. Compleet met keukenschort, schaar, plumeau en een leuker versiering. Minimalistisch, maar toch spannend om naar te kijken.

Hier wil je ook naar binnen gluren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even wegdromen: deze lichte keuken met eetkamer is een plaatje om te zien
Sluiten