Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eetkamer 16 apr 2020

Deze lichte uitbouw is omgetoverd tot eetkamer, en we zijn verliefd

Als wij ons droomhuis zouden mogen samenstellen, helemaal from scratch, dan zou daar sowieso een lichte eetkamer in thuis horen. Precies zoals deze eetkamer in een Scandinavisch appartement. De lichtinval, de kleurencombinatie, we vinden het helemaal te gek.

Deze eethoek vinden we in het verlengde van de woonkamer en grenzend aan de keuken. De ideale plek voor een extra uitbouw, als je het ons vraagt. Kijk mee, en doe inspiratie op voor je eigen uitbouw of eetkamer.

lichte eetkamer in serre
Bron: Bolaget

Dat de ruimte eigenlijk helemaal niet groot is, geeft niets. Er is slim gebruik gemaakt van een houten bank aan de kant van het raam. Hierdoor kan de eettafel vrijwel helemaal tegen het raam geschoven worden, en kunnen er nog voldoende stoelen omheen gezet worden. Dat noemen we nog eens optimaal gebruik van de ruimte maken.

Meer ideeën over hoe je in een kleine ruimte wél een eettafel kwijt kunt, lees je in dit artikel: met deze tips kan je tóch een eettafel kwijt in je kleine woonkamer.

lichte eetkamer in serre
Bron: Bolaget
lichte eetkamer in serre
Bron: Bolaget

Extra mooi meegenomen is dat een lichte ruimte ook uitermate geschikt is voor kamerplanten. Zo zien we in de hoek van de uitbouw een Scindapsus die het ontzettend naar zijn zin heeft.

Dit groene kleurenpalet wordt overigens hartstikke lekker doorgetrokken naar de accessoires van de eetkamer. Hierdoor krijgt de hoek een fijne, botanische feeling. De groene kleur komt extra goed uit door de witte basis van de eetkamer.

Enne, had je al naar de prachtige opvallende lamp gekeken? Daar worden we nou echt happy van. Meer van zulk soort hanglampen hebben we voor je uitgezocht in dit artikel: natuurlijke hanglampen voor boven de eettafel. En houd dan meteen rekening met de hoogte van je hanglampen.

Meer mooie binnenkijkers zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze lichte uitbouw is omgetoverd tot eetkamer, en we zijn verliefd
Sluiten