Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 3 apr 2019

Hoe een lichtblauwe slaapkamer je huis tot een oase van rust maakt

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat blauw een kalmerende kleur is die zorgt voor een rustig hartritme en een gevoel van sereniteit, waardoor mensen in een blauwe kamer het langst slapen? Mocht je dus nog op zoek zijn naar slaapkamer-inspiratie, neem dan vooral een voorbeeld aan de bewoners van dit huis. Hun lichtblauwe slaapkamer is heerlijk rustgevend!

En o ja, ze hebben nog een dakterras ook. Wat wil een mens nog meer?

Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 2
Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 3
Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 4

Het huis heeft een vrij bijzondere indeling: op de eerste verdieping vind je de keuken, eetkamer en slaapkamer; op de tweede bevindt zich pas de woonkamer met aangrenzend dakterras. Hoewel je in de eetkamer ook rustig een tijdje kunt doorbrengen!

Beetje pianospelen op de vleugel in de hoek, beetje lezen aan de gezellige ronde tafel, beetje staren naar de toffe NYC-poster en het abstracte schilderij… Nou ja, je snapt ons punt.

Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 5
Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 6
Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 7

Een rustgevende lichtblauwe slaapkamer

Maar wie de eetkamer al rustgevend vindt, kan z’n hart ophalen in de lichtblauwe slaapkamer. De muren worden nog een beetje extra opgelicht door het witte beddengoed en kastje, maar staan juist in contrast met het zwarte nachtkastje. Zo heft het elkaar allemaal mooi op.

Voor de slaapkamer is niet gekozen voor New York, maar voor een plattegrond van Kopenhagen – je houdt van steden of je doet het niet. Maar zo lang stedelijk wordt gecombineerd met een goeie portie planten, vinden wij het allang goed.

Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 8
Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 9

In de eetkamer beneden zagen we al wat kleine zwart-witfoto’s aan de muur, maar voor de woonkamer boven is gekozen voor één groter exemplaar. Ook de rest van de ruimte is vrij zwart-wit, inclusief prachtige vloer van wit hout. Toch is er genoeg sfeer, door de typisch Scandinavische kussenverzameling en natuurlijk het opvallende vloerkleed.

Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 10
Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 1
Afbeelding van huis met lichtblauwe slaapkamer en dakterras 12

De woonkamer grenst bovendien aan een klein dakterras, dat perfect is voor barbecuefeestjes op zwoele zomeravonden. Extra leuk is dat de openslaande dueren lekker breed zijn, zodat het net lijkt alsof binnen zo in buiten overgaat. Wij zien onszelf hier wel wonen!

Meer huizen met een mooie slaapkamer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem

Reageer op artikel:
Hoe een lichtblauwe slaapkamer je huis tot een oase van rust maakt
Sluiten