Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 17 okt 2021

Let it shine! Dit zijn de licht trends voor 2022 waarmee je het nieuwe jaar in wilt

De trends van 2022 komen al langzaamaan opdagen in ons interieur net als het licht dat langs je gordijnen naar binnenkruipt. Ook de lampen hieronder zal je straks steeds meer in Nederland in huizen naar binnenglippen.

Dus kijk of je nog een donker plekje in huis hebt die je nog voor 2022 met een van deze licht trends wilt oplichten.

7 licht trends voor 2022

1. Vintage lampen

We gaan maar eerst even terug in de tijd voordat we aan 2022 beginnen met onze eerste licht trend. Vintage lampen zullen volgend jaar waarschijnlijk weer helemaal van onze tijd zijn in ons interieur.

2. Go bold

Een licht trend die we denken dat in 2022 groot zal zijn: statement lampen. Denk aan grote lampen in unieke vormen die echt een eyecatcher in huis zullen zijn. Hang hem bijvoorbeeld boven de eettafel of salontafel waar je weet dat die de aandacht zal trekken.

Of plaats een discobal in je interieur voor een echt statement.

3. Verruil je spotjes voor hanglampen

Ga niet meer voor ingebouwde plafondverlichting. Kies voor een stijlvol design waardoor je lamp ook echt in je interieur zal stralen. Spotjes zijn namelijk handig, maar er zijn genoeg andere stijlvollere opties die in je interieur passen. Zelfs als je voor een minimalistisch design wilt gaan.

Hanglampen ophangen? Dat doe je met deze tips voor de mooiste verlichting

4. Albaster lampen

Neutrale kleuren zijn in! En we verwachten dat deze albaster lampen ook steeds meer zullen verschijnen. Ze geven namelijk een rustige indruk en een sfeer die je interieur ook warmer aan zal laten voelen.

5. LED licht sculpturen

In plaats van customized neon letters zal je meer LED sculpturen zien in allerlei vormen. Deze geven een frisse look aan je interieur door de artistieke vormen en wil je al helemaal in een modern interieur hebben.

6. Nordic lampen

De invloed van hygge kan je niet meer uit interieurs wegdenken en dat zal je ook aan de lampen het komende jaar zien. Lampen met een minimalistisch design en warme verlichting zullen stijlvol in huizen hangen. Ook opalen lampen met messing accenten zoals de lamp hieronder zal je veel zien.

7. Wandlampen

Naast alle lampen hierboven die vooral aan het plafond hangen, zullen wandlampen ook een populaire keuze worden. Wandlampen zijn ideaal om nog net een hoekje wat lichter te maken zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt.

Je kan ze toch net wat makkelijker kwijt dan een vloerlamp of plafondlamp die er eerder uit kunnen zien alsof ze niet op de plek behoren.

De beste tips voor het realiseren van een lichtplan (volgens een interieurexpert)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Let it shine! Dit zijn de licht trends voor 2022 waarmee je het nieuwe jaar in wilt
Sluiten