Licht Scandinavisch interieur met een vleugje mid-century

Een Scandinavisch interieur valt ook heel goed te combineren met andere stijlen. Dat zagen we eerder al in dit appartement vol vintage design, dat tegelijkertijd ook luxe uitstraalt. Je kunt kiezen voor stijlen die voor contrast zorgen, zoals landelijk, barok of hypermodern, maar je kunt het ook iets dichter bij huis zoeken. Een voorbeeld daarvan is dit appartement in Göteborg.

Het interieur is Scandinavisch interieur, gemixt met een vleugje mid-century design.

De basis van het appartement is vrij licht: de witte muren en lichte, houten vloer reflecteren het zonlicht dat door de grote ramen schijnt. De woonkamer is niet groot, maar door het kleurenpalet lijkt het een stuk ruimtelijker dan het in werkelijkheid is.

Een slim detail: er wordt handig gebruikt gemaakt van de verdikking in de muur door er boekenplanken op te hangen. De boekenplanken hebben dezelfde dikte als de nis en worden zo een open verlengde van de muur.

De lichte slaapkamer is ingericht volgens Scandinavische standaarden: een licht kleurenpalet, linnen stoffen en veel planten. Maar door de toevoeging van de twee prachtige mid-century kasten krijgt de kamer een unieke look. Ook is er wat meer kleur aan het interieur toegevoegd door middel van de turkoois blauwe fauteuil.

Hoe cool is de kinderkamer! Het fantastische behang is van Ferm Living en is een goede kleurig tegenhanger naast het verder neutrale kleurenpalet van de rest van het huis. Ook in de kinderkamer staan twee prachtige vintage kasten en de look wordt afgemaakt met rode accenten.

Ben je ook van plan om wat vintage meubels te shoppen? Check dan even onze tips!

Het donkere hout komt ook terug in de keuken: de kasten en de tafel zijn beide aangepast op de rest van het interieur. Door zulke details creëer je eenheid in je interieur, zonder dat het saai wordt.

Dit appartement was een typisch voorbeeld van een interieur waar goed over na is gedacht. Om zo’n clean interieur te creëren kun je deze vier ‘regels’ in gedachten houden!

www.stadshem.se

Reageer op artikel:
Licht Scandinavisch interieur met een vleugje mid-century
Sluiten