Licht Scandinavisch appartement met heerlijke zolder

Slapen op zolder is zo gek nog niet. Dat bleek al uit deze binnenkijker en ook de eigenaren van dit appartement in Stockholm hebben het goed voor elkaar. Op de bovenste verdieping van het pand hebben ze een fijne woonkamer en keuken gemaakt en de zolder (mét houten balken!) is omgebouwd tot slaapkamer.

Bekijk ook: Zo maak je van de zolder een slaapkamer

De zolder is prachtig, maar de eerste verdieping van het appartement is ook niet verkeerd. Het interieur is heel licht, met witte muren en een houten vloer. Ondanks het gebrek aan kleur is het interieur alles behalve saai. De verschillende texturen als hout, wol, leer en vilt zorgen voor een bijzondere mix. Daarnaast is het juten vloerkleed voor ons ook een favoriet!

De keuken is net als de woonkamer met véél wit en verschillende materialen gestyled. In het nisje naast de keuken is een fijn leeshoekje gemaakt. Hier is juist wel gekozen voor een kleurrijk bloemenbehang. Wanneer je binnenkomt zie je het behang niet meteen, maar wel als je aan tafel zit. Een boost van kleur, maar dan op een subtiele manier!

>> Dit zijn onze favoriete stoelen uit Scandinavische interieurs

De bijzondere trap leidt naar de open zolder. Deze is strak afgewerkt, maar de originele balken van het pand zijn intact gehouden. Dit geeft de ruimte een bijzondere look. Daarnaast vallen ze natuurlijk extra op omdat de donkere houtkleur prachtig afsteekt bij de spierwitte muren.

De slaapkamer heeft een ruimtelijk gevoel, mede doordat het één open ruimte is. De home office en inloopkast ook onderdeel van de ruimte. Naast dat het een praktische oplossing is – er hoefden immers geen extra muren geplaatst te worden die ook nog eens daglicht zouden blocken – ziet het er naar ons idee ook nog eens super stylish uit!

De key items van deze fijne home office zetten we in deze Shop te look op een rijtje.

55kvadrat.se