Met één ingreep meer licht en ruimte in dit appartement in Londen

Het is niet makkelijk om van een vervallen en slecht ingedeeld appartement een droomhuis te maken. Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van renovaties waarbij deze uitdaging meer dan geslaagd is. Ook dit pareltje in Londen laat goed zien hoe je goed met beperkte mogelijkheden om kan gaan. Door één goed doordachte ingreep is dit appartement in Londen namelijk een stuk ruimer en moderner geworden.

Daniele Petteno Architecture Workshop is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit appartement. Zij besloten de slechte indeling helemaal op de schop te gooien, zodat het interieur ruimer en lichter zou worden. Benieuwd hoe zij dit aanpakten? Lees verder.

De slechte indeling en de weinige ramen maakten het appartement vrij donker. Om toch zoveel mogelijk licht naar binnen te krijgen hebben de architecten een raam tussen de keuken en de slaapkamer geplaatst. Een slimme zet, want zo komt er niet alleen meer licht naar binnen, maar lijkt het appartement ook nog groter. En met een gordijn voor het raam hoef je je ook geen zorgen te maken over je privacy.

Met deze tips kun je jouw kleine huisje ook een stuk ruimer maken.

De zwarte keuken is wat ons betreft de eye-catcher van het appartement. Het zwart is niet alleen stoer en stijlvol, maar het zorgt ook voor contrast met het lichte interieur. Om zoveel mogelijk rust te creëren, wordt de kastenwand van de keuken ook gebruikt als tv-meubel. Fan van de donkere look? In onze inspiratieboost vind je meer voorbeelden van zwarte keukens.

In een zwart-wit interieur is her en der een kleuraccent wel prettig! Zet bijvoorbeeld wat plantjes en kruiden in de keuken. Hiermee voeg je wat kleur toe aan je interieur en heb je jouw favoriete kruiden altijd bij de hand. Handig toch?

>> 7x te gekke boekenkasten gesorteerd op kleur!

De glazen tussenwand is dé oplossing om in dit appartement in Londen meer licht en ruimte te creëren. Deze oplossing hebben we vaker gezien, bijvoorbeeld in dit compacte appartement.

architizer.com

Reageer op artikel:
Met één ingreep meer licht en ruimte in dit appartement in Londen
Sluiten