Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 7 apr 2020

Dit is de kracht van een goed kleurenpalet in huis

Soms vergeten we even hoe fijn het kan zijn om een goed, solide kleurenpalet in huis toe te passen. Gelukkig duurt dat nooit lang, want vaak vinden we dan een binnenkijker met net zo’n prachtig kleurenpalet als dit Zweedse huis. Kijk, maak notities, en pas het toe in je eigen huis.

Dit lichte kleurenpalet is namelijk niet alleen stijlvol, maar ook nog eens warm. Een perfecte stijl om in de lente toe te passen in jouw interieur.

licht kleurenpalet
Bron: Bolaget
licht kleurenpalet
Bron: Bolaget

De basis van een licht kleurenpalet

In de woonkamer maken we voor het eerst kennis met het lichte, natuurlijke kleurenpalet. Lichte houttinten, veel wit en zwart als accentkleur. Botanische prints, en dan afgemaakt met een aantal echte planten en een bos bloemen.

Ook fijn: we zien door het hele interieur een paar gouden accenten terug. Wat ons betreft is goud een prachtige kleur om als accentkleur te gebruiken. Goud is klassiek, tijdloos, en niet te overheersend – mits je het in de juiste hoeveelheid gebruikt. In dit interieur is die missie in onze ogen helemaal geslaagd.

licht kleurenpalet
Bron: Bolaget

Knap zelf een kastje op

Een leuk project voor het weekend: een kastje opknappen. Verf een oud kastje met een lik witte verf, en hij lijkt weer zo goed als nieuw. Een makkelijke, slimme manier om het kleurenpalet door te trekken in je hele woning. Want past een andere kleur beter in jouw interieur? Dan ga je natuurlijk lekker voor die kleur.

licht kleurenpalet
Bron: Bolaget

Als je niet houdt van aanwezige, drukke kleuren in de slaapkamer, dan kan je uit deze slaapkamer een hoop inspiratie halen. Een slaapkamer hóéft namelijk geen kleur te hebben om stijlvol te zijn. Deze rustige slaapkamer heeft alleen een beetje kleur gekregen door de kamerplant en het plaid op bed. En we vinden ‘m prachtig bij de rest van het huis passen.

Binnenkijken bij andere huizen met een mooi kleurenpalet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de kracht van een goed kleurenpalet in huis
Sluiten