Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 1 okt 2018

Licht hout en planten: de perfecte combi voor een Scandinavische keuken

Was het al duidelijk dat we fan zijn van Scandinavische interieurs? Nee? Nou, dan vertellen we het bij deze gewoon nóg een keer. Of eigenlijk laten we het je zien, en wel aan de hand van dit huis met een prachtige Scandinavische keuken.

Die staat vol planten (wie zegt dat die niet in de keuken thuishoren?) en heeft een mooie muur van wit hout.

binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 2
binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 4

Een Scandinavische keuken

Licht hout is duidelijk aanwezig in de keuken: niet alleen als vloer en op de muur, maar ook nog als aanrechtblad. Dat combineert perfect met de stukjes groen die er staan, maar verrassend genoeg ook met de grijze keukenkastjes. Het geheel straalt lichtheid en kalmte uit – precies waar je je in wilt bevinden na een lange dag werken.

De enige uitzondering op dat lichte hout zijn de stoelen aan en een aantal accessoires op de eettafel, die heel donker zijn. Juist door dat contrast, komt de rest mooi uit. Het is als het ware een moderne zwart-witcombinatie, maar dan uitgevoerd in hout, waardoor de keuken naast modern ook lekker natuurlijk is.

binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 3

O, en let vooral ook even op de ‘knoppen’ van de keukenlades: die zijn gemaakt van kleine stukjes leer. We kunnen ons voorstellen dat dat niet altijd even praktisch is, maar het geeft wel een tof detail aan de keuken. En ze zijn natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf te maken!

binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 5
binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 6
binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 7

Die trend van licht hout en planten wordt gewoon lekker doorgezet in de woonkamer: maar er zijn nóg een paar dingen die ons daar opvallen: 1. de bank, die naast comfortabele kussens ook prachtige poten heeft (hartjes), 2. de lamp, die we vaker terugzien in dit soort appartementen maar niet minder bijzonder wordt (meer hartjes) en 3. de marmeren tafel (heel veel hartjes).

De woonkamer is bovendien met relatief weinig meubels ingericht (ook door de ingebouwde boekenkast) en daardoor lekker ruim. Zeg nou zelf, jij wilt toch ook doen alsof je kunt balletdansen in het deel waar niets staat?

binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 8

Printjes op de muur

En o ja, de slaapkamer gaan de bewoners van dit huis nog net een stapje verder: geen planten naast of aan de muur, maar gewoon op de muur. Als behang, ja. Dat is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar in combinatie met de donkergroene gordijnen past het hier prima.

binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 9
binnenkijker licht hout Scandinavische keuken 10

Zelfs de kinderkamer heeft zo’n kek behangetje, dat er gecombineerd met de klamboe voor zorgt dat deze zoon of dochter zich ongetwijfeld al een wereldreiziger in de dop voelt. Dat wil zeggen, als ‘ie ooit uit deze kamer wil vertrekken – want eerlijk, met zo’n pluizig schommelschaap (in plaats van een schommelpaard) zouden wij dat niet doen.

Meer huizen met een Scandinavisch interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Entrance Makleri

Reageer op artikel:
Licht hout en planten: de perfecte combi voor een Scandinavische keuken
Sluiten