Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 24 okt 2019

Licht aan of licht uit? Dit is wat (kunst)licht met een interieur kan doen

Een van de belangrijkste dingen in huis is licht. Van een kamer met veel licht krijg je energie. Sfeerverlichting doet weer iets heel anders met een ruimte: het maakt de boel romantisch en, zoals de naam het al zegt, sfeervol. Dit appartement bewijst dat natuurlijk licht en sfeerlicht een interieur een compleet andere feeling geven.

Industrieel wordt vaak geassocieerd met ongezellig, wat helemaal niet waar hoeft te zijn. Dit interieur bewijst dat. Ondanks de industriële elementen van het huis, is het knus en warm ingericht. In het daglicht heeft dit huis een compleet andere uitstraling dan met de lampen aan.

keuken licht en industrieel
Bron: Bolaget
Keuken licht aan - licht en industrieel
Bron: Bolaget

Licht aan of licht uit?

Zeg nou zelf, een wereld van verschil toch? Op de eerste foto komt vooral de industriële inrichting van de keuken naar voren. Je ziet vooral de mooie buizen die strakke lijnen vormen met veel wit en grijs. Een erg nette keuken met mooie interieuritems (dat wijnrek komt op ons wensenlijstje!).

Wanneer het licht aan gaat, valt dat allemaal weg naar de achtergrond. Op het moment dat je de lichtschakelaar omzet, wordt de lamp opeens een statement-item en valt vooral de bruine bakstenen muur op. Met de lamp en kaarsjes aan creëer je (letterlijk én figuurlijk) warmte in de keuken.

woonkamer licht en industrieel
Bron: Bolaget

Industrieel en licht in de woonkamer

Natuurlijk checken we ook in de woonkamer hoe het eruit ziet met de lampen uit en aan. Je zou de meubels van deze woonkamer best kunnen bestempelen als donker. Die donkergrijze banken passen bij een industrieel ingericht huis. Is het huis dan meteen somber en deprimerend? Welnee. Dankzij die grote ramen komt er lekker veel licht de kamer ingevallen. Zo zie je maar weer: licht en industrieel gaan hartstikke goed samen.

Woonkamer lamp aan licht en industrieel
Bron: Bolaget

Dan zetten we de lampen aan. Misschien was het je op de eerste foto al opgevallen hoe bijzonder de glazen hanglamp in deze kamer staat, maar nu moet het je zeker opvallen. Het warme licht maakt de woonkamer een plek om tot rust te komen en op de bank met de vele kussens (die ook meteen lekker wat kleur in het geheel brengen) lekker neer te ploffen.

slaapkamer industrieel en licht
Bron: Bolaget

Ze weten ons wel jaloers te maken met zo’n mooie slaapkamer. Die bloemrijke kussens vinden we écht heel erg gaaf passen bij het frame van het bed.

Hier lees je hoe je meer daglicht kan faken in een donkere ruimte. 

slaapkamer industrieel en licht
Bron: Bolaget

Natuurlijk hebben we ook een foto van de slaapkamer met het licht aan. Even stilstaan bij die lamp, industrieel en licht kunnen ook heel letterlijk samengaan. Verder voelen we in deze slaapkamer ons meteen ‘thuis’ als het licht aan staat. Je wil toch zo in dat enorme bed kruipen?

Krijg je geen genoeg van mooie industriële interieurs?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Licht aan of licht uit? Dit is wat (kunst)licht met een interieur kan doen
Sluiten