Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 11 nov 2018

Dit zijn de mooiste (en populairste) tuinplanten in Nederland

Van planten worden we altijd blij, binnen of buiten. Wist je dat een groene omgeving je écht blijer maakt? Zorg daarom voor de leukste kamerplanten en als het even kan ook voor tuinplanten. Dit zijn de populairste tuinplanten van Nederland.

De mooiste tuinplanten van Nederland

Dit zijn de leukste voor in je tuin of voor op je balkon, volgens onderzoek van Royal FloraHolland.

De kerstroos

De kerstroos wordt ook wel Helleborus niger genoemd. De tuinplant heeft deze naam door de periode waarin hij groeit: als de meeste andere planten een winterpauze hebben, bloeit de kerstroos helemaal op. In de winter, rond kerst dus.

De kerstroos kan zelfs tegen vorst en sneeuw.  Van november tot maart bloeit de kerstroos en kan je genieten van de mooie, witte bloem.

hortensia

De hortensia

De hortensia heet ook wel Hydrangea. De vrolijke, ronde plant is een hele bekende en zie je in veel voor- en achtertuinen. Maar ook parken staan vaak vol met de gekleurde tuinplant. De hortensia vind je in de kleuren blauw, paars en roze.

De plant heeft maar weinig verzorging nodig, handig dus! Maar let op: snoei hem pas in maart. De dode blaadjes kan je er in de winter dus gewoon aan laten zitten.

Lavendel

Lavendel staat kleurrijk in de tuin en ruikt natuurlijk heerlijk. De plant wordt alleen niet heel groot, maximaal zo’n 1 meter hoog. Lavendel bloeit in de zomer: van augustus tot oktober. Als graag een fijne geur voor in huis wilt, pluk je wat stengeltjes af en hang je deze te drogen voor in huis!

Dit vind je vast ook interessant: De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de olijfboom

Viooltjes

Deze kleine plantjes zijn populair én sterker dan je misschien wel verwacht. Hoe klein viooltjes (ofwel Viola) ook zijn, ze overleven de winter makkelijk. Zodra het gaat vriezen klappen ze dicht en als het weer 1 graad is, klappen ze weer open.

De viool wordt niet hoger dan zo’n 10 centimeter en staat daarom het leukst als er een aantal naast elkaar staan. Je kan ze kopen in allerlei kleuren en zoveel combineren als je maar wilt!

Meer lezen over de leukste planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste (en populairste) tuinplanten in Nederland
Sluiten