Lotte Wullems
Lotte Wullems Shopping 8 dec 2017

Roomed’s weekendtip: de 5 leukste kerstmarkten van deze maand

Kerstmarkten: you love it or hate it. Ik maak er geen geheim van dat ik het liefst elk weekend een kerstmarkt bezoek. Ja, ook in juni. De kraampjes met spulletjes die ik niet nodig heb, maar wel wil, de lichtjes, de gezelligheid. Oh, en natuurlijk het eten. Herken jij jezelf hierin? Dan ben je met deze tips de komende maand wel zoet..

Daarom heb ik een round-up gemaakt van de vijf leukste kerstmarken van december. Pak je je agenda er alvast bij?

Treasure hunting op de Sissy-Boy Kerstmarkt

Kerstballen, jingle bells, live muziek en veel leuke kraampjes. Op de Sissy-Boy Kerstmarkt vind je niet alleen de collectie van de Sissy-Boy zelf, maar er staan ook diverse creatieve en opkomende ondernemers met hun leukste (handgemaakte) spulletjes.

Locatie: Amstelveld 12, 1017 JD, Amsterdam
Datum: 9 december 2017
Tijd: van 10.00 uur tot 18.00 uur
Entree: gratis

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Ook in het zuiden van het land heerst de kerstvreugde. Sterker nog: Valkenburg noemt zich zelfs dé kerststad van Nederland én viert het niet alleen boven de grond.. Nog dit hele jaar kun je namelijk twee ondergrondse kerstmarkten bezoeken. In de Gemeentegrot en de Fluweelengrot kom je in het eeuwenoude gangenstelsel sfeervol ingerichte stalletjes tegen met mooie kerst- en cadeauartikelen.

Locatie: Valkenburg
Datum: 17 november t/m 23 december
Tijd: dagelijks van 19.00 uur tot 19.00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur)
Entree: tickets vanaf €5,00 (hier koop je ze)

Maastrichtnet

Luik

Op deze kerstmarkt, met maar liefst 200 chaletjes, ben je wel even zoet. De kerstmarkt van Luik is namelijk niet alleen de oudste, maar ook een van de grootste van België. Het is gewoon zo’n markt die je ooit bezocht moet hebben!

Psst: Luik wordt zelfs omgetoverd tot een echt kerstdorp met – jawel – een eigen postkantoor én burgemeester. Oh, en er is een rodelbaan!

Locatie: Luik
Datum: 24 november t/m 30 december
Tijd: maandag en dinsdag van 11.00 uur tot 20.00 uur, woensdag en zondag tot 22.00 uur, donderdag t/m zaterdag tot 24.00 uur.
Entree: gratis

Winterparade Amsterdam

Het eerste kerstige winterfestival van Amsterdam staat voor de deur! Twaalf dagen lang kun je je hart ophalen in het Winterpark Amsterdam. Van de leukste kraampjes tot schaatsen onder een deken van lichtjes. Daarna kun je lekker opwarmen in de Winter Wellnis met sauna’s en jacuzzi’s. Klinkt niet slecht, toch?

Locatie:
Amsterdam Rai
Datum: 21 december t/m 1 januari
Tijd en entree: voor de exacte tijden en prijzen, kijk hier

Kerst in Dordrecht

In Dordrecht weten ze hoe je een kerstmarkt moet organiseren! In de historische binnenstad kun je, tussen honderden kraampjes en meerdere podia, genieten van een ultieme kerstsfeer. Ook leuk: neem een kijkje in de Grotekerkstuin; hier vind je namelijk een levende kerststal!

Locatie: Dordrecht
Datum 15 t/m 17 december
Tijd: vrijdag 15 december en zaterdag 16 december van 10.00 uur tot 21.00 uur. Zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur

Ook leuk:

Kerstshoppen bij de IKEA? Dat kan in het centrum van Utrecht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed’s weekendtip: de 5 leukste kerstmarkten van deze maand
Sluiten