Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 1 mei 2020

7 leuke plantenpotten om jouw interieur wat vrolijker te maken

Om ieder plantje past een potje. Mooie plantenpotten kunnen je interieur vrolijker en interessanter maken. Bovendien geven ze ook de planten een extra touch; ze maken het plantenplaatje helemaal af. Plantenpotten komen in allerlei vormen, kleuren en maten. Voor ieder wat wils dus.

Soms is het lastig plantenpotten te vinden die in jouw interieur passen en tegelijkertijd ook te zorgen voor een beetje variatie in je interieur. Dit zijn een aantal toffe plantenpotjes om jouw kamerplanten een mooi omhulsel te geven.

7 leuke plantenpotten voor in jouw interieur

plantenpot van IKEA
Bron: IKEA

1. Basic en stylish

Soms is het een goed idee om voor een simpele, maar stylish plantenpot te gaan. Op deze manier leidt de plantenpot niet af van de prachtige kamerplant die erin staat. Bovendien past deze pot mooi in ieder interieur.

Hebben? Deze simpele plantenpot van IKEA is €2,99.

hoge plantenpot
Bron: Home24

2. Hoger

Deze plantenpot zorgt voor hoogtevariatie in je interieur. Heel leuk om deze pot met kamerplant bijvoorbeeld naast je bed of naast je bank neer te zetten in plaats van een bijzettafeltje. Verder is de pot simpel zwartwit en past dus overal bij.

Hebben? Deze hogere plantenpot van Home24 is €49,99.

geometrische plantenpotten
Bron: MADE.com

3. Geometrisch

Dit is een set van twee geometrische plantenpotten geschikt voor wat grotere kamerplanten in je interieur. Met deze toffe potten maak je pas echt een statement in je interieur. Ze zien er groots, maar ook stylish en strak uit.

Hebben? Deze set van plantenpotten van MADE kost €159,-.

plantenstandaard
Bron: IKEA

4. Meerdere planten

Ook enorm tof vinden wij deze plantenstandaard van IKEA met ruimte voor vijf verschillende planten. Perfect voor een kleiner huis of wanneer je weinig oppervlakte hebt om kamerplanten neer te zetten. En je hoeft de bakken niet alleen maar te gebruiken voor planten; je kunt er ook voor kiezen om andere decoratie of spullen hierin op te bergen.

Hebben? De plantenstandaard van IKEA kost €39,95.

bruine plantenpot
Bron: De Bijenkorf

5. Veel detail

Oké, deze bruine plantenpot lijkt misschien niet heel spannend, maar eigenlijk heeft hij onwijs veel detail. De pot heeft verschillende bruine tinten en hier en daar een beetje blauw en groen. Deze afwisseling van kleuren maakt dit een onwijs interessante plantenpot voor in je interieur.

Hebben? De plantenpot van de Bijenkorf is €19,50.

> Lees ook: Deze Nederlandse jongen maakt prachtig aardewerk voor in huis. Hebben!

blauwe plantenpotten
Bron: MADE.com

6. Een beetje blauw

Een persoonlijke favoriet is deze set van blauwe plantenpotten van MADE. De potten hebben beide een verschillende maat. Dit soort blauw maakt je interieur frisser en vrolijker. Bovendien hebben de potten een interessant en dynamiek patroon met allemaal andere kleurtjes.

Hebben? De set blauwe plantenpotten van MADE is €35,-.

betonnen plantenpot
Bron: JYSK

7. Betonnen plantenpot

Ook deze plantenpot ziet er weer heel simpel uit, maar hij heeft een rustieke betonnen look die in ieder interieur wel goed staat. Bovendien past deze pot om iedere soort plant. Het simpele grijs steekt prachtig af tegen een fleurige groene plant.

Hebben? Deze plantenpot met betonnen look van JYSK is €16,50.

Meer weten over waar je jouw kamerplanten neer moet zetten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 leuke plantenpotten om jouw interieur wat vrolijker te maken
Sluiten