Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 28 jul 2020

10 leuke dingen om te doen voor het einde van de zomer

Nederlandse zomers zijn onvoorspelbaar. Het weer kan werkelijk prachtig zijn, maar het is ook mogelijk dat het iedere dag regent. Daarom kan het geen kwaad om wat tips te hebben voor leuke dingen om te doen voordat de zomer over is. Zo kun je nieuwe herinneringen maken en je tijd goed spenderen, ongeacht het slechte of goede weer.

Je hoeft niet naar het buitenland om een leuke zomer te beleven. Ook in Nederland zijn genoeg leuke dingen om te doen, zélfs in de zomer van 2020.

Leuke dingen om te doen deze zomer

1. Bezoekje aan een pluktuin

Breng met je partner of je gezin een bezoek aan een van de vele pluktuinen in Nederland. Pluk hier een prachtige bos bloemen voor op de eettafel of lekker vers fruit om op te eten.

2. Bioscoop, maar dan anders

Een avondje naar de bioscoop is altijd een goed idee, maar in de zomer worden er vaak bijzondere bioscoopervaringen gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan een drive-in bioscoop in Amsterdam. Je kunt zelfs van je eigen woonkamer een bioscoop maken.

3. Slapen onder de sterren

Hiervoor moet het weer wel optimaal zijn, maar hoe leuk is het om te slapen onder de sterren? Trommel je beste vrienden op, maak je achtertuin gezellig met hangmatten, kussens, dekens en geniet van een heldere nacht met lekker eten en drankjes.

4. Zwemmen in de natuur

Overal in Nederland, ook in het Oosten en Zuiden, heb je toegang tot natuurlijk water. Dit kan de zee zijn of een rivier. Heerlijk om je tijd te spenderen in zee en lekker mee te dobberen op de golven.

5. Stedentripje in Nederland

Voor een leuke stedentrip hoef je niet naar het buitenland. Heb je alle grote (en kleine) steden in Nederland al bezocht? Waarschijnlijk niet. Ook hier valt ontzettend veel te beleven en hebben steden een rijke historie en cultuur.

6. Lekker kamperen

Kamperen in eigen land is ook een goed idee. Ga op stap met een busje, een camper of slechts een auto. Kies een leuke camping uit om hier de tijd te spenderen met vrienden of familie. Je bent nog steeds in het vertrouwde Nederland, maar hebt toch even een ander uitzicht.

> Lees ook: ‘Staycation’ idee 2 – low key óf luxe kamperen in eigen land met een kampeervakantie

7. De natuur opzoeken

De natuur opzoeken is goed voor je (mentale) gezondheid. Ga lekker uitwaaien op het strand, maak lange wandelingen door het bos of spendeer een nacht in een boomhut om echt volop te genieten van je tijd in de natuur.

8. Self-care dagje

Je hoeft niet alles buiten het huis op te zoeken. Geef jezelf een welverdiend self-care dagje door thuis dingen te doen die jij echt leuk vindt.

Kijk je favoriete films, haal lekker eten in huis en tover je huis om tot een ware spa.

9. Fietstochtje maken

Door het vlakke landschap van Nederland is alles prima fietsbaar. Op de fiets ontdek je plekjes waar je met de auto nooit langs zou komen. Leuk om met je partner of een vriend te doen en zo de omgeving te ontdekken.

10. Zomerse picknick

Zoek een rustig plekje op in een park of een grasveldje voor je huid en houd een lekkere picknick. Haal van tevoren hapjes en drankjes en zorg vooral voor veel gezelligheid.

Ga je liever het huis niet of is het slecht weer? Ga dan voor een ultieme stay-at-home picknick.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 leuke dingen om te doen voor het einde van de zomer
Sluiten