Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 30 okt 2014

Leuke dingen doen met een pompoen

Trick or treat!? Morgen is het Halloween en hoewel dit in Nederland niet zo groots gevierd wordt als in Amerika zijn we er hier op de redactie toch wel een beetje mee bezig. Daarom nemen we jullie maar al te graag even mee in de Halloweensferen met deze leuke DIY: pompoen uithollen.

Leuk als sfeerverlichting in huis, tuin of buiten bij de voordeur als warm of griezelig welkom. Je kan de pompoen zo mooi, lief of angstaanjagend maken als je wilt met verschillende gezichtjes, lachend of dreigend. Of maak een paar mooie decoratieve figuurtjes in de pompoen, zoals sterretjes of andere vormen.

Bron: Flickr

BENODIGDHEDEN
• Een grote pompoen
• Scherp mesje
• Lepel
• Potlood
• Waxinelichtje

STAP 1
Begin aan de bovenkant van pompoen. Teken met een potloodje een kartelrand rondom de steel en snijdt het dekseltje uit de pompoen. Gebruik hiervoor een klein scherp mes, want pompoenen zijn over het algemeen nogal hard.

STAP 2
Hol de pompoen helemaal uit met een lepel.

Bron: Lady Zone

STAP 3
Teken de vormen op de pompoen en snijd deze er voorzichtig uit met een mesje. Stop een waxinelichtje in de pompoen, steek deze aan en geef de pompoen een leuk plekje. Zorg er wel voor dat je de pompoen niet helemaal afsluit met de deksel, want dan krijgt het lichtje te weinig zuurstof en wordt de deksel zwart.

Bron: Flickr

Happy Halloween!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Leuke dingen doen met een pompoen
Sluiten